Commerzbank: Αύξηση κερδών στο β’ τρίμηνο

Ο υπερδιπλασιασμός των εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές οδήγησε την Commerzbank σε αύξηση της κερδοφορίας της στο β’ τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας μάλιστα και τις προβλέψεις των αναλυτών. Προβληματίζουν ωστόσο οι υψηλές χρεώσεις που ανέλαβε η τράπεζα προκειμένου να καλύψει επισφαλή δάνεια.

Commerzbank: Αύξηση κερδών στο β’ τρίμηνο
Οι σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις τις Commerzbank στον τομέα των χρηματοοικονομικών συναλλαγών βοήθησαν το γερμανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να αυξήσει την κερδοφορία του για το β’ τρίμηνο του έτους στα 70 εκ. ευρώ, ελαφρά υψηλότερα από τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών.

Τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το β’ περσινό τρίμηνο, φτάνοντας τα 278 εκ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους εμφανίστηκαν μειωμένα στα 746 εκ. ευρώ, από τα 861 εκ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή χρήση.

Τα λειτουργικά κέρδη για το β’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 194 εκ. ευρώ, από τα 172 εκ. ευρώ πέρυσι και τα 54 εκ. ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο. Τα ΚΠΦ της τράπεζας εκτοξεύτηκαν στα 164 εκ. ευρώ, από τα 25 εκ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή χρήση και τα 38 εκ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του έτους.

Ωστόσο, οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν από το γεγονός ότι η τράπεζα ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις της τάξεως των 303 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει επισφαλή δάνεια. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το παραπάνω ποσό θα ήταν 262 εκ. ευρώ.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας επανέλαβε τις εκτιμήσεις της ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία για το σύνολο του έτους, χωρίς όμως να προβεί σε συγκεκριμένες προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v