Cisco και ομόλογα προκαλούν αναταράξεις στη Wall

Νευρικό είναι το κλίμα στη Wall, καθώς τα αποτελέσματα της Cisco δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους επενδυτές. Ανησυχίες προκαλεί και η συνεχιζόμενη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, γεγονός που κατά τους αναλυτές προκαλεί πρόβλημα ρευστότητας και αναταράξεις στη χρηματιστηριακή αγορά.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall, καθώς τα αποτελέσματα της Cisco δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Εξάλλου, οι τιμές των ομολόγων συνέχισαν και σήμερα την πτωτική τους τροχιά. Ως εκ τούτου, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε στο 4,41% από το 4,39% χθες το βράδυ. Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων δημιουργούν πρόβλημα ρευστότητας στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς αρκετοί επενδυτές στρέφουν τα κεφάλαιά τους προς τους σταθερούς τίτλους. Ανησυχίες προκαλεί το γεγονός ότι η πτώση των τιμών των ομολόγων και η κατά συνέπεια αύξηση των αποδόσεών τους επιφέρει και την άνοδο των επιτοκίων.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Cisco ανακοίνωσε αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο ανάλογα των προβλέψεων. Ωστόσο, οι επενδυτές περίμεναν ότι η εταιρία θα ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς ενώ ανησυχίες προκαλούνται και από το γεγονός ότι Cisco προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της για το τρέχον τρίμηνο δεν θα αυξηθούν περαιτέρω.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Prudential, καθώς η CSFB αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας στο 2003.

Στις 9.022 μονάδες και το -0,17% διαμορφώνεται ο Dow. O Nasdaq κινείται στο -0,75% και τις 1.660 μονάδες. Στις 963,03 και το -0,25% βρίσκεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v