Κλίμα αισιοδοξίας από αλυσίδες λιανικής στη Wall

Τα λιμνάζοντα ύδατα της Wall τάραξαν οι αλυσίδες λιανικής, με πρώτη τη Wal- Mart, καθώς ανακοίνωσαν μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση στις πωλήσεις τους τον Ιούλιο. Θετικά συνεισφέρουν στο κλίμα η μείωση των επιδομάτων ανεργίας και η αύξηση της παραγωγικότητας. Οι τράπεζες ώθησαν το Λονδίνο, βαρίδι για τον DAX BASF και Bayer.

Τα λιμνάζοντα ύδατα της Wall τάραξαν οι αλυσίδες λιανικής, με πρώτη τη Wal- Mart, καθώς ανακοίνωσαν μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση στις πωλήσεις τους τον Ιούλιο. Θετικά συνεισφέρουν στο κλίμα η μείωση των επιδομάτων ανεργίας και η αύξηση της παραγωγικότητας.

Στην Ευρώπη, το Λονδίνο κατέγραψε κέρδη ενισχυόμενο από τη θετική εικόνα του χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά και τα τελευταία θετικά αποτελέσματα τριμήνου. Ωστόσο, η απογοήτευση για τα αποτελέσματα της BASF και η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Morgan Stanley για τα κέρδη της Bayer οδηγούν σε απώλειες τον DAX.

Αναλυτικότερα, αύξηση μεγαλύτερη των προβλέψεων σημείωσαν τον Ιούλιο οι πωλήσεις σε αμερικανικές αλυσίδες λιανικής όπως η Wal- Mart και η Gap Inc., καθώς οι αμερικανοί καταναλωτές αγόρασαν περισσότερα προϊόντα, ωθούμενοι από τις εκπτώσεις και τις καλές καιρικές συνθήκες.

Οι πωλήσεις της Wal- Mart τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 4,7%, έναντι προβλέψεων για αύξηση περί το 3% των αναλυτών.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ μετά τη Wall Mart, την Target, οι πωλήσεις της για τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν κατά 3,1%, έναντι προβλέψεων για +2,1% των αναλυτών.

Αύξηση στις πωλήσεις σημείωσαν και άλλες εταιρίες λιανικής όπως η J.C Penney και η Ann Taylor και η Best Buy. Επισημαίνεται ότι οι περισσότερες των ανωτέρων εταιριών προέβησαν σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για το μέλλον.

Σύμφωνα με την Thomson Financial, οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, μετά και τα αυτά τα στοιχεία, αναμένεται να αυξηθούν έως και 4%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, θετικά ήταν ως επί το πλείστον τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Έτσι, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά κάτω από το επίπεδο των 400.000, η παραγωγικότητα ενισχύθηκε σημαντικά στο β’ τρίμηνο κατά 5,7%, ενώ αυξημένες (+1,5%) καταγράφηκαν και οι πωλήσεις χονδρικής τον Ιούλιο.

Στις 9.097 μονάδες και το +0,40% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow. Ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,21% στις 1.656 μονάδες.

Στις 971,83 και το +0,49% βρίσκεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v