Η McDonald’s ενισχύει τον Dow- πιέσεις σε Nasdaq

Σε θετικό έδαφος συνεχίζει ο Dow ενισχυόμενος από την αύξηση τον πωλήσεων της McDonald’s τον Ιούλιο, ενώ στο Nasdaq η προειδοποίηση της Nvidia για το τρέχον τρίμηνο ανέστρεψε το θετικό κλίμα. Πετρελαϊκά κέρδη κατέγραψαν Λονδίνο και Παρίσι, αποκόμιση κερδών αυτή την ώρα στη Φρανκφούρτη.

Σε θετικό έδαφος συνεχίζει o Dow ενισχυόμενος από την αύξηση τον πωλήσεων της McDonald’s τον Ιούλιο, ενώ στο Nasdaq η προειδοποίηση της Nvidia για το τρέχον τρίμηνο ανέστρεψε το θετικό κλίμα.

Αναλυτικότερα, σημαντικές απώλειες της τάξεως του 20% καταγράφει η μετοχή της Nvidia, εταιρίας κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για επεξεργασία γραφικών, μετά την προειδοποίησή της ότι τo περιθώριo μεικτού κέρδους της στο τρέχον τρίμηνο πρόκειται να πληγεί από την άνοδο του τεχνολογικού κόστους.

Στις εταιρίες κατασκευής ημιαγωγών που ακολουθούν την πτώση της Nvidia και κατ’ επέκταση πιέζουν τον Nasdaq, συγκαταλέγονται οι Applied Materials (-2,5%), Microchip (-4%) και SanDisk (-3%).

Στον αντίποδα το +7% της McDonald’s ενισχύει σημαντικά τον Dow στον οποίο και συμμετέχει η εν λόγω εταιρία. Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στις Ηπα αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 4,2%.

Στο επίκεντρο βρίσκεται σήμερα και η αγορά ομολόγων, μετά την επιτυχή πώληση των τίτλων 10ετούς ωρίμανσης. Ως εκ τούτου, οι τιμές των ομολόγων αυξήθηκαν, ενώ η απόδοση του 10ετούς τίτλοι κατήλθε στο 4,23%.

Στις 9.172 μονάδες και το +0,50% διαμορφώνεται ο Dow. Ο Nasdaq κινείται περί το -0,34%, στις 1.646,6 μονάδες. Ο S&P βρίσκεται στο +0,33% και τις 977,31.

Στην Ευρώπη, οι πετρελαϊκές οδήγησαν σε κέρδη Λονδίνο και Παρίσι, ενώ ο DAX πιέζεται αυτή τη στιγμή από την αποκόμιση κερδών και παρά τα θετικά αποτελέσματα της Deutsche Boerse.

Έτσι, ο FTSE έκλεισε στις 4.147,80 μονάδες και το +1,27%. Ο CAC 40 στο +1,12% και τις 3.165,49.

Στις 3.323,32 και το -0,27% συνεχίζει ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v