Wall: Υποτονικό κλίμα εν όψει διακοπών και... Fed

Τα θετικά σχόλια για εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Oracle και η Adobe Systems, αλλά και η αναβάθμιση της Deutsche Bank, προσπαθούν να προσδώσουν θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, όπου επικρατεί νευρικότητα εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Fed.

Η αυριανή συνεδρίαση της Fed βρίσκεται από σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών στην Wall Street η οποία καταγράφει νευρικές διακυμάνσεις. Θετική ώθηση προσπαθεί να προσδώσει ο τεχνολογικός κλάδος, ύστερα από την αναβάθμιση της Oracle από την Merrill Lynch αλλά και της Adobe Systems από την US Bancorp Piper Jaffray.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση της Oracle, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής παγκοσμίως, σε buy, δίνοντάς της και τιμή στόχο τα 15 δολάρια.

Εξάλλου, και η US Bancorp Piper Jaffray αναβάθμισε την μετοχή της Adobe Systems σε ”strong buy” από outperform. Παράλληλα, η Goldman Sachs αναβάθμισε την μετοχή της Deutsche Bank σε in-line.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται ωστόσο οι επενδυτές σε οποιεσδήποτε σημαντικές κινήσεις, εν όψει της συνεδρίασης της Fed, με τους αναλυτές ωστόσο να δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι ο Άλαν Γκρίνσπαν και οι υπόλοιποι τραπεζίτες, δεν θα προχωρήσουν σε μεταβολή των επιτοκίων.

Παράλληλα, στρατηγικό στέλεχος της Mizuho Securities εκτιμά ότι υποτονικό θα είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά για όλη την εβδομάδα, εξαιτίας της απουσίας σημαντικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,01% στις 9191,50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,34% στις 1649,60 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,09% στις 978,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v