Berkshire: Διπλάσια κέρδη στο β’ τρίμηνο

Διπλάσια κέρδη κατέγραψε για το β’ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η Berkshire Hathaway, η εταιρία συμμετοχών στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται η ”αλεπού” των αγορών, Warren Buffett.

Berkshire: Διπλάσια κέρδη στο β’ τρίμηνο
Θεαματικό ήταν από άποψη αποτελεσμάτων το β’ τρίμηνο της εταιρίας του Warren Buffett, Berkshire Hathaway, καθώς τα καθαρά της κέρδη διπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αναλυτικότερα, η εταιρία holding που συμμετέχει σε επιχειρήσεις όπως η Geico, η Dairy Queen και η Fruit of the Loom, ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο του έτους κέρδη ύψους 2,23 δισ. δολαρίων, έναντι κερδών 1,05 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Κύριοι θετικοί καταλύτες για την κερδοφορία της εταιρίας ήταν η αύξηση των εσόδων από την ασφαλιστική μονάδα της εταιρίας και τα σημαντικότατα κέρδη από την πώληση κρατικών αμερικανικών ομολόγων.

Αναλυτικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη πάνω από 600 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο από την πώληση σταθερών τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου, η απόδοση των οποίων, στην ίδια περίοδο, υποχώρησε σε χαμηλά 45ετίας.

Εξάλλου, η Berkshire επισήμανε ότι η ασφαλιστική μονάδα της επωφελήθηκε από το γεγονός ότι δεν κατέβαλε υψηλές αποζημιώσεις για το β’ τρίμηνο, καθώς δεν σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Τα συνολικά έσοδα της Berkshire αυξήθηκαν στα 14,4 δισ. δολάρια από τα 10 δισ. δολάρια πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων της νεοαποκτηθείσας McLane Co.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v