”Τροφή” απ’ τα McDonald’s για Dow

Το ράλι της μετοχής της McDonald’s (+7%) μετά την αύξηση των πωλήσεών της έφερε τον Dow μια ανάσα από τις 9.200 μονάδας, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε την έκτη κατά σειρά πτώση, πιεζόμενος από τις δυσοίωνες προβλέψεις της Nvidia (-20%). Σημαντικά κέρδη για FTSE και CAC από πετρελαϊκές- οριακά ο DAX μετά από μία συνεδίαση με έντονες διακυμάνσεις.

Το ράλι της μετοχής της McDonald’s (+7%) μετά την αύξηση των πωλήσεών της τον Ιούλιο οδήγησε σε κέρδη τον Dow, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε την έκτη κατά σειρά πτωτική συνεδρίαση πιεζόμενος από τις σημαντικές απώλειες του κλάδου των ημιαγωγών που προκάλεσαν οι δυσοίωνες προβλέψεις της Nvidia (-20%).

Πρόσθετη στήριξη προσέφερε στα αμερικανικά blue chips και η τρίτη κατά σειρά άνοδος στις τιμές των ομολόγων σήμερα, μετά και την αυξημένη ζήτηση που παρουσιάστηκε κατά τη δημοπρασία 10ετών τίτλων. Ως εκ τούτου, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε στο 4,21% ενώ η απόδοση του 30ετούς τίτλου κατήλθε στο 5,185%.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της McDonad’s σημείωσε κέρδη της τάξεως του 7% μετά την ανακοίνωσή της ότι για τον Ιούλιο οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,2%, αύξηση η οποία είναι η tρίτη κατά σειρά.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Eastman Kodak. H Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρίας, επισημαίνοντας τις χαμηλές χρηματικές ροές της εταιρίας.

Οι μετοχές των εταιριών κατασκευής ημιαγωγών ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της ημέρας, με απώλειες που έφτασαν κατά μέσο όρο στο 3%.

Ειδικότερα, η μετοχή της Nvidia υποχώρησε κατά 20% περίπου, καθώς η εταιρία προειδοποίησε για τις πωλήσεις της στο γ’ τρίμηνο και για τη μείωση του περιθωρίου μεικτού κέρδους. Ωστόσο, τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα της εταιρίας για το β’ τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Στον ίδιο κλάδο, πιέσεις δέχτηκαν, μεταξύ άλλων, οι Applied Material και Intel.

Οι εταιρίες λιανικών πωλήσεων διεύρυναν τα χθεσινά τους κέρδη, που προκάλεσαν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις πωλήσεις του Ιουλίου. Έτσι, η Wal- Mart κέρδισε 1,1%, και J.C Penney 0,90%.

Οι ανοδικές μετοχές ξεπέρασαν τις πτωτικές στο NYSE σε αναλογία 20 προς 12, ενώ στο Nasdaq υποχώρησαν 15 τίτλοι για κάθε 14 που κατέγραψαν κέρδη.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο δεν υπήρχαν σήμερα σημαντικές ανακοινώσεις. Την Τρίτη συνεδριάζει η νομισματική επιτροπή της Fed για να καθορίσει τα επιτόκια του δολαρίου, ενώ την Τετάρτη αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Στις 9.191,09 μονάδες και το +0,71% διαμορφώθηκε ο Dow. O Nasdaq υποχώρησε κατά 0,49%, στις 1.644 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,36%, στις 977,59.

Στην Ευρώπη, το Λονδίνο και το Παρίσι κατέγραψαν κέρδη προερχόμενα κυρίως από εταιρίας του κλάδου της ενέργειας, και δη των πετρελαικών.

Εξάλλου, η Citigroup αναβάθμισε σήμερα τον ενεργειακό κλάδο σε overweight, από underweight.

Οι τάσεις αποκόμισης κερδών δεν επέτρεψαν τον DAX να ακολουθήσει, με το δείκτη να καταγράφεται σχεδον αμετάβλητος, διαγράφοντας τα κέρδη που είχαν αρχικά προκαλέσει τα θετικά αποτελέσματα της διαχειρίστριας εταιρίας του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Boerse.

Έτσι, ο FTSE έκλεισε στις 4.147,80 μονάδες και το +1,27%. Ο CAC 40 βρέθηκε στο +1,12% και τις 3.165,49 ενώ ο DAX στις 3.332,24 και το +0,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v