Σημαντικά κέρδη για Nasdaq, οριακά οι Dow, S&P

Τα κέρδη των Oracle και Adobe Systems βοήθησαν τον Nasdaq να κλείσει με σημαντικά κέρδη, ωστόσο η νευρικότητα επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης για τους Dow Jones και S&P, εν όψει της συνεδρίασης της Fed αλλά και λόγω του υποτονικού κλίματος που δημιουργεί η θερινή περίοδος.

Με υψηλά κέρδη έκλεισε την συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά ο Nasdaq, ωθούμενος από την άνοδο των Oracle και Adobe Systems, ενώ οριακές ήταν οι μεταβολές για τους Dow Jones και S&P.

Το κλίμα ωστόσο παρέμεινε υποτονικό στην αμερικανική αγορά, με τους αναλυτές να επισημαίνουν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εν όψει της συνεδρίασης της Fed αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου.

Ειδικότερα, κατά 3,7% ενισχύθηκε η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής Oracle, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Merrill Lynch σε buy από neutral.

Εξάλλου, κέρδη υψηλότερα του 5% κατέγραψε και η μετοχή της Adobe Systems, καθώς η US Bancorp Piper Jaffray αναβάθμισε τη μετοχή της σε strong buy από outperform.

Στην ευρύτερη αγορά, μόνο οι μετοχές των χρηματιστηριακών και των φαρμακευτικών εταιριών βρέθηκαν στο επίκεντρο των επενδυτών, ενώ οι αγοραστές επιλέγουν μετοχές από τις αεροπορικές εταιρίες και αυτές του ενεργειακού κλάδου.

Η Εθνική έκλεισε με απώλειες 1,01% στα 3,93 δολάρια, ενώ και ο ΟΤΕ σημείωσε πτώση 2,07% στα 6,15 δολάρια. Κατά 0,05% υποχώρησε και η , στα 18,59 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε περί το 0,29% στις 9217,35 μονάδες, ενώ και ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,31% στις 982,59 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,06% στις 1661,51 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v