Κέρδη για Nasdaq στη Wall

Τα κέρδη της Oracle και της Adobe Systems δίνουν ώθηση στον Nasdaq ύστερα από τις αναβαθμίσεις τους από Merrill Lynch και US Bancorp Piper Jaffray, με τους αναλυτές ωστόσο να επισημαίνουν ότι το κλίμα παραμένει υποτονικό εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Fed αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου. Θετικό γύρισμα στην Ευρώπη.

Κέρδη καταγράφει ο Nasdaq, ύστερα από την αναβάθμιση της Oracle και της Adobe Systems από τις Merrill Lynch και US Bancorp Piper Jaffray αντίστοιχα.

Το κλίμα ωστόσο παραμένει υποτονικό στην αμερικανική αγορά, με τους αναλυτές ωστόσο να επισημαίνουν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εν όψει της συνεδρίασης της Fed αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου.

Ειδικότερα, κατά 4% ενισχύεται η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής Oracle, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Merrill Lynch σε buy από neutral.

Εξάλλου, κέρδη κατά 5% καταγράφει και η μετοχή της Adobe Systems, καθώς η US Bancorp Piper Jaffray αναβάθμισε τη μετοχή της σε strong buy από outperform.

Στην ευρύτερη αγορά, μόνο οι μετοχές των χρηματιστηριακών και των φαρμακευτικών εταιριών βρέθηκαν στο επίκεντρο των επενδυτών, ενώ οι αγοραστές επιλέγουν μετοχές από τις αεροπορικές εταιρίες και αυτές του φυσικού αερίου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται περί το 0,37% στις 9224,91 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει άνοδο 0,49% στις 982,35 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 1,21% στις 1663,91 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v