Η Fed κρατά ”χαμηλούς” τους τόνους στη Wall

Καθώς έχει σχεδόν προεξοφληθεί ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, οι επενδυτές περιμένουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα όποια σχόλια θα συνοδεύουν την απόφαση των κεντρικών τραπεζιτών, διατηρώντας υποτονικό το κλίμα στη Wall Street. Διατηρείται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές.

Στη συνεδρίαση της Fed και πολύ περισσότερα στην ανακοίνωση που θα συνοδεύει το κείμενο της απόφασης για τα επιτόκια επικεντρώνουν το ενδιαφέρον οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, αποφασίζοντας να απέχουν από σημαντικές κινήσεις. Παραμένουν σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές.

Αναλυτής της Credit Agricole σχολιάζει χαρακτηριστικά πως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις προβλέψεις που αναμένεται να κάνει η Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και στην αντίδραση των αγορών.

Εξάλλου, οι περισσότερες από τις εταιρίες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Applied Materials.

Στο ενδιαφέρον των επενδυτών θα βρεθεί και η Microsoft, ύστερα από το πρόστιμο ύψους 521 εκατ. δολαρίων που κλήθηκε να καταβάλλει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και σε εταιρία που εδρεύει στο Σικάγο, οι οποίες υποστήριξαν ότι εφηύραν τεχνολογία που χρησιμοποιείται στον Internet Explorer.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,23% στις 9239,13 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,31% στις 1666,64 μονάδες. Κέρδη περί το 0,22% σημειώνει και ο S&P, στις 982,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v