Η μείωση του κόστους ώθησε τα κέρδη της UBS

Η μείωση του κόστους και η αύξηση των κερδών από τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής οδήγησαν υψηλότερα κατά 23% τα κέρδη της UBS το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μείωση του κόστους ώθησε τα κέρδη της UBS
Κατά 23% ενισχύθηκαν τα κέρδη της UBS AG, της ελβετικής τράπεζας, στο δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω της υποχώρησης του κόστους και της ενίσχυσης των κερδών από την επενδυτική τραπεζική.

Ειδικότερα, τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 1,64 δισ. ελβετικά φράγκα (1,20 δισ. δολάρια) ή 1,42 φράγκα ανά μετοχή, από το ποσό των 1,33 δισ. ελβετικών φράγκων. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 1,37 δισ. φράγκων.

Ο πρόεδρος της UBS, Peter Wuggli, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως ήδη οι πιέσεις τόσο για την UBS όσο και για τον τραπεζικό κλάδο έχουν αρχίσει να υποχωρούν, αν και πρόσθεσε ότι οι όποιες εκτιμήσεις για τις προοπτικές της τράπεζας ”περιέχουν και κάποια επιφυλακτικότητα”.

Η UBS και οι ανταγωνιστές της, όπως η Deutsche Bank και η Credit Suisse Group, επωφελήθηκαν στο β΄ τρίμηνο από τη μείωση του κόστους και τα κέρδη στις χρηματιστηριακές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v