ΗΠΑ: Στο +1,4% οι λιανικές πωλήσεις Ιουλίου

Αυξημένες κατά 1,4% καταγράφηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έναντι προβλέψεων για αύξηση 1% των αναλυτών. Η άνοδος είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

ΗΠΑ: Στο +1,4% οι λιανικές πωλήσεις Ιουλίου
Αυξημένες κατά 1,4% καταγράφηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έναντι προβλέψεων για αύξηση 1% των αναλυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Το γεγονός ότι οι καταναλωτές -των οποίων οι δαπάνες συνεισφέρουν κατά τα 2/3 περίπου στο ΑΕΠ των ΗΠΑ- ξόδεψαν περισσότερο τον Ιούλιο και αυτό καταδεικνύει ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ισχυροποιείται, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Επισημαίνεται ότι οι λιανικές πωλήσεις είχαν αυξηθεί τον Ιούνιο κατά 0,5%.

Εξαιρουμένων των πωλήσεων των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις για τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν κατά 0,8%, έναντι προβλέψεων για +0,6%.

Οπως επισημαίνει το CNNmoney, τα πολύ χαμηλά επιτόκια έχουν βοηθήσει τους Αμερικανούς καταναλωτές να αγοράσουν είδη υψηλής αξίας (όπως αυτοκίνητα) και να αναχρηματοδοτήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια με καλύτερους όρους, με αποτέλεσμα να συγκρατούνται σε σχετικά υψηλά επίπεδα οι καταναλωτικές δαπάνες, ακόμα και σε περιόδους που το οικονομικό περιβάλλον δεν ήταν ευνοϊκό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v