Ρευστότητα από τη Wall αντλούν τα ομόλογα

Πιέσεις δέχονται οι δείκτες στη Wall, καθώς οι απώλειες στον φαρμακευτικό και χρηματοοικονομικό κλάδο και η σημαντική αύξηση της απόδοσης των ομολόγων αντιστάθμισαν τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου. Ήπια κατοχύρωση των κερδών στις ευρωαγορές.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στη Wall, καθώς οι απώλειες στον φαρμακευτικό και χρηματοοικονομικό κλάδο και η σημαντική αύξηση της απόδοσης των ομολόγων αντιστάθμισαν τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η αγορά ομολόγων είναι το κλειδί για το προς τα πού θα βαδίσει βραχυπρόθεσμα η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς εμμένει ο κίνδυνος η υψηλή απόδοση των σταθερών τίτλων να οδηγήσει σε εκροές κεφαλαίων από τις μετοχές.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Fed ότι πρόκειται να εμμείνει την ”προσαρμοστική” νομισματική της πολιτική και τη διατήρηση των overnight επιτοκίων στο 1%, το 10ετές ομόλογο καταγράφει αύξηση της απόδοσής του στο 4,53%, αρκετά κοντά στο υψηλό έτους του 4,59% της 1ης Αυγούστου. Η απόδοση του 30ετούς σταθερού τίτλου ανήλθε στο 5,43%.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου, οι οποίες κατέγραψαν αύξηση 1,4% σε μηνιαία βάση και έναντι των προβλέψεων για 1% των αναλυτών δεν κατάφεραν να διαμορφώσουν θετικά το κλίμα στην αγορά.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της Wal- Mart κινείται χαμηλότερα, παρά την αύξηση της κερδοφορίας στης στο β’ τρίμηνο.

Εξάλλου, τα στοιχεία ότι οι αιτήσεις για ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υποχώρησαν σε χαμηλά έτους στην εβδομάδα που έληξε στις 8 Αυγούστου προκαλεί πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Χαμηλότερα κινείται στο σύνολό του σχεδόν και ο φαρμακευτικός κλάδος, μετά την είδηση ότι η AstraZeneca πέτυχε την έγκριση των αμερικανικών αρχών για τη διάθεση στις ΗΠΑ του φαρμάκου της για τη χοληστερίνη. Ετσι, η Pfizer υποχωρεί κατά 2,5% ενώ η Merck κατά 1,5% περίπου.

Στις 9.264,76 μονάδες και το -0,49% διαμορφώνεται ο Dow. O Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,17%, στις 1.684,40 μονάδες.

Στις 984,19 και το -0,62% βρίσκεται ο S&P.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές άντλησαν αφορμή από την υποχώρηση των δεικτών στη Wall για να αποκομίσουν τα κέρδη που κατέγραψαν τόσο χθες όσο και ενδοσυνεδριακά. Έτσι, ο FTSE έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,12%, στις 4.180,70 μονάδες και ο CAC κατά 0,01%, στις 3.208,06.

Στο +0,07% και τις 3.384 μονάδες συνεχίζει ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v