Ισορροπεί στις 9.400 ο Dow

Η ρευστοποίηση των κερδών στη μετοχή της Home Depot, η φονική εκρηξη στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βαγδάτη και τα απογοητευτικά στοιχεία για το δείκτη Μίσιγκαν, περιορίζουν το θετικό κλίμα που δημιουργούν στη Wall Street τα στοιχεία για τις νέες κατοικίες και η άνοδος του δολαρίου. Κέρδη στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Η ρευστοποίηση των κερδών της Home Depot, η φονική εκρηξη στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βαγδάτη και τα απογοητευτικά στοιχεία για το δείκτη Μίσιγκαν, περιορίζουν το θετικό κλίμα που δημιουργούν στη Wall Street τα στοιχεία για τις νέες κατοικίες και η άνοδος του δολαρίου. Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη πλην του FTSE 100 στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν υποχώρησε στο 90,2 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, από το 90,9 του προηγουμένου μήνα και ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 91,5.

Εξάλλου, οι νέες κατοικίες κατέγραψαν άνοδο 1,5% διαμορφούμενες στα 1,87 εκατ. τον Ιούλιο, επίπεδο που αποτελεί υψηλό 17 ετών, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 1,79 εκατ.

Η Home Depot καταγράφει απώλειες 3,5% παρά την ανακοίνωση των κερδών του δευτέρου τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Άνοδο κατά 1% σημειώνει η ανταγωνιστική της Lowe’s, διευρύνοντας τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης.

Κατά 10% ενισχύονται οι μετοχές της εταιρίας λιανικής Staples, καθώς τα κέρδη της για το β΄ τρίμηνο σημείωσαν άνοδο που υπερέβη τις προσδοκίες της αγοράς.

Την άνοδο στο Nasdaq οδηγούν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από την αναβάθμιση των εταιριών hardware σε equal weight από την Merrill Lynch, ενώ διατήρησε τη σύσταση overweight για τις εταιρίες εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας και Διαδικτύου.

Πιέσεις στην αγορά καταφέρει και η είδηση της φονικής έκρηξης στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βαγδάτη, που προκάλεσε το θανατά τουλάχιστον δέκα ανθρώπων.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στις 4250,8 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,80% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,29% στις 3310,70 μονάδες. Ο DAX ενισχύεται περί το 0,92% στις 3539,61 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,17% στις 9428,69 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,95% στις 1756,09 μονάδες. Ο S&P καταγράφει κέρδη 0,28% στις 1002,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v