Φονική έκρηξη στη Βαγδάτη (update)

Στους δεκαέξι (16) ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ στην Βαγδάτη, όπου ελάμβανε χώρα συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή αρκετών δημοσιογράφων. Στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Sergio Vieira de Mello.

Φονική έκρηξη στη Βαγδάτη (update)
Στους δεκαέξι (16) ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε στη Βαγδάτη, και συγκεκριμένα στο κτίριο που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Εκείνη την στιγμή στο κτίριο ελάμβανε χώρα συνέντευξη Τύπου, την οποία παρακολουθούσαν αρκετοί δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με τηλεγραφήματα διεθνών πρακτορείων, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί, ενώ πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν, όταν φορτηγό γεμάτο με εκρηκτικά σταμάτησε μπροστά από τα γραφεία του ΟΗΕ στην ιρακινή πρωτεύουσα και στη συνέχεια εξερράγη.

Οπως έγινε γνωστό, στο κτίριο, την ώρα της έκρηξης, εργάζονταν εκατοντάδες υπάλληλοι. Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Sergio Vieira de Mello.

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται τα πρακτορεία, αναφέρουν ότι ο de Mello παγιδεύτηκε στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης, έχοντας όμως τις αισθήσεις να απαντήσει στους διασώστες που έσπευσαν για τον απεγκλωβισμό του.

Μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατόν να γίνει σαφής ο ακριβής αριθμών των τραυματιών.

Το κτίριο, που στέγαζε το ξενοδοχείο Canal Hotel και εσχάτως χρησιμοποιούνταν από τον ΟΗΕ, βρίσκεται στο κέντρο της Βαγδάτης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της σύλληψης του πρώην αντιπροέδρου του καθεστώτος Χουσεΐν, Taha Yassin Ramadan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v