Στα νέα υψηλά επιχειρεί να ισορροπήσει η Wall

Στα νέα υψηλά που βρέθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση ισορροπεί η Wall, με τoυς Dow και S&P να ”δοκιμάζουν” την στήριξη περί τις 9.400 και 1.000 μονάδες αντίστοιχα, ενώ οι πιέσεις από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Hewlett Packard υποχωρούν σταδιακά. Απώλειες για Λονδίνο και Παρίσι, μεταβλητότητα στον DAX.

Στα νέα υψηλά που κατέγραψε χθες ισορροπεί η Wall, με τους Dow και S&P να δοκιμάζουν την στήριξη περί τις 9.400 και 1.000 μονάδες αντίστοιχα και τις πιέσεις από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της HP να υποχωρούν σταδιακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dow ”έκλεισε” χθες σε υψηλά 14 μηνών, ο Nasdaq σε υψηλά 16 μηνών ενώ ο S&P ξεπέρασε τις 1.000 μονάδες για πρώτη φορά σε διάστημα ενός μηνός περίπου

Αναλυτικότερα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα η μετοχή της Hewlett Packard, μετά τα κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα. Στην αρχή της συνεδρίασης η μετοχή της εταιρίας, η οποία συμμετέχει και στον Dow Jones Industrial, έφτανε να υποχωρεί μέχρι και 10%, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται περί το 4% χαμηλότερα.

Εξάλλου, αρνητική επίδραση δέχεται ο φαρμακευτικός κλάδος, και ιδιαίτερα η μετοχή της Pfizer, μετά την είδηση ότι οι ευρωπαίες ανταγωνίστριες Bayer και Glaxosmithkline πέτυχαν την έγκριση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ για τη διάθεση στην αμερικανική αγορά του σκευάσματός τους κατά της ανδρικής ανικανότητας και ”αντίπαλου δέους” του Viagra, Levitra.

Στην Ευρώπη, Παρίσι και Λονδίνο έκλεισαν χαμηλότερα, με τις σημαντικότερες πιέσεις να καταγράφονται στον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά την υποβάθμιση της Allianz από την Goldman Sachs σε ”underperform” από ”inline”.

Έντονες μεταβολές για τον DAX, ο οποίες βρίσκεται σε οριακά αρνητικό έδαφος.

Στις 4.217,40 μονάδες και το -0,79% διαμορφώθηκε ο FTSE στο Λονδίνο, ενώ ο CAC στο Παρίσι κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,92%, στις 3.280 μονάδες. Στις 3.499 και το -0,14% συνεχίζει ο DAX.

Ο Dow βρίσκεται στις 9.410 και το -0,20%, ο Nasdaq στις 1.764 και το +0,18%, ενώ ο S&P στις 1.002 και το -0,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v