Πιέσεις λόγω Hewlett Packard στη Wall

Τα κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου της Hewlett Packard παροτρύνουν σε αποκόμιση κερδών τους επενδυτές στη Wall, όχι μόνο στον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και σε όλο το εύρος της αγοράς. Απώλειες της τάξεως του 10% σημειώνει η μετοχή της εταιρίας.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall, με το κλίμα να επιβαρύνουν τα απογοητευτικά, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελέσματα τριμήνου της Hewlett Packard.

Εξάλλου, οι επενδυτές δεν διστάζουν να αποκομίσουν κέρδη σε όλο το εύρος της αγοράς, με τους δείκτες να βρίσκονται σε υψηλά σχετικά επίπεδα.

O Dow ”έκλεισε” χθες σε υψηλά 14 μηνών, ο Nasdaq σε υψηλά 16 μηνών ενώ ο S&P ξεπέρασε τις 1.000 για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα περίπου.

Αναλυτικότερα, τόσο τα κέρδη όσο και οι πωλήσεις της Hewlett Packard για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου απογοήτευσαν την αγορά, καθώς κυμάνθηκαν αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Επισημαίνεται, ότι και τα αποτελέσματα της Dell, η οποία δραστηριοποιείται όπως η Hewlett Packard στον τομέα της κατασκευής υπολογιστικών συστημάτων δεν ικανοποίησαν για την ίδια περίοδο.

Εκτός από τη μετοχή της Hewlett Packard η οποία δέχεται τη μαζική επίθεση των πωλητών υποχωρώντας περί το 10%, πτωτικά κινείται και το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου. Έτσι, απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Microsoft, Intel και Dell.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Pfizer, μετά την είδηση ότι οι GlaxosmithKline και η Bayer πέτυχαν την έγκριση των αρμόδιων αρχών για τη διάθεση του αντίπαλου δέους του Viagra, Levitra, στην αμερικάνικη αγορά. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του Levitra θα φτάσουν τα 1,1 δισ. δολάρια ετησίως.

Στις 9.390 μονάδες και το -0,41% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,65%, στις 1.749 μονάδες. Στις 998,64 και το -0,37% βρίσκεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v