Θετικά Macro- Intel ενισχύουν τη Wall (update)

Τις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν από το άνοιγμα στη Wall Street, λόγω των στοιχείων από την απασχόληση και των δηλώσεων του CEO της Intel, ενέτεινε η ανακοίνωση του ”δείκτη των δεικτών” Ιουλίου, ο οποίος κινήθηκε ανοδικά, ανάλογα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν οι ευρωαγορές.

Τις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν από το άνοιγμα στη Wall Street, λόγω των στοιχείων από την απασχόληση και των δηλώσεων του CEO της Intel, ενέτεινε η ανακοίνωση του ”δείκτη των δεικτών” Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, άνοδο της τάξεως του 0,4% σημείωσε ο ”δείκτης των δεικτών” του Conference Board για τον Ιούλιο, επαληθεύοντας τις προβλέψεις. Τον Ιούνιο το αντίστοιχο ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 0,1%.

Εξάλλου, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε κατά 17.000, έως τις 386.000, στοιχείο που υποδηλώνει ότι οι εταιρίες έχουν επιβραδύνει το ρυθμό απόλυσης των εργαζομένων τους. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 395.000.

Στις 19.00 είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα στοιχεία από τη μέτρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος της Philadelphia Fed για τον Αύγουστο. Οι αναλυτές περιμένουν τον πρώτο αυξημένο κατά 0,4% σε σχέση με τον Ιούνιο και τον δεύτερο στις 10 μονάδες από τις 8,3 του Ιουλίου.

Άλλωστε, θετικά συνεισφέρουν στον τεχνολογικό κλάδο οι δηλώσεις του CEO της Intel Craig Barett στο πρακτορείο Dow Jones Newswire, σύμφωνα με τις οποίες οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών πρόκειται να ανακάμψουν στο τρέχον έτος.

Πιέσεις προκαλεί στη μετοχή της JDS Uniphase η είδηση ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Jozef Straus πρόκειται να αποσυρθεί στο άμεσο μέλλον.

Στις 9.465,9 μονάδες και το +0,75% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow, ενώ ο Nasdaq καταγράφεται στο +1,11% και τις 1.780,16 μονάδες.

Στις 1.007,90 μονάδες και το +0,78% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v