Επιπλέον $ 300 εκ. για τoν γάμο Daimler-Chrysler

Στη διευθέτηση αγωγής που εκρεμμούσε εναντίον της από το δικαστήριο Delaware στις ΗΠΑ συμφώνησε η DaimlerChrysler, αναφορικά με την υπόθεση συγχώνευσης της Daimler-Benz με την Chrysler, το 1998

Επιπλέον $ 300 εκ. για τoν γάμο Daimler-Chrysler
H DaimlerChrysler συμφώνησε να διευθετήσει αγωγή που είχε ασκηθεί εναντίον της, εκδοθείσα από το δικαστήριο της Delaware στις ΗΠΑ αναφορικά με την υπόθεση συγχώνευσης της Daimler-Benz με την Chrysler το 1998.

Σύμφωνα με την αρχική μήνυση, οι ενάγοντες αξίωναν από τον όμιλο της DaimlerChrylser ποσό ύψους 22 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση για το πλήγμα των συμφερόντων τους από τη συγχώνευση της γερμανικής (Daimler-Benz) και αμερικανικής (Chrysler) εταιρίας.

Η τελική διευθέτηση διαμορφώθηκε μόνο σε 300 εκατ. δολάρια, τα 220 εκατ., εκ των οποίων η DaimlerChrysler θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μέσα από ασφαλιστικές συμβάσεις συναφείς με την υπόθεση.

Αν και η DaimlerChrysler θεωρεί ότι η διευθέτηση της προαναφερθείσας υπόθεσης στερείται ουσιαστικής νομιμότητας, η εταιρία τελικά συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων, καθώς υπήρχε η πιθανότητα το τοπικό δικαστήριο να αναθεωρήσει την τελική του απόφαση.

Η διευθέτηση των 300 εκατ. δολαρίων δεν περιλαμβάνει την υπόθεση Tracinda, επίσης σχετική με την υπόθεση συγχώνευσης του 1998, για την οποία δεν έχει ακόμα δεν έχει υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v