H Intel έστειλε τον Nasdaq στις 1.800

Η ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της Intel για τα έσοδα του γ’ τριμήνου, λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street, ”εκτόξευσε” τον Nasdaq υψηλότερα των 1.800 μονάδων, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι Dow και S&P. Τεχνολογικά κέρδη και για τις ευρωαγορές.

Η ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της Intel για τα έσοδα της του γ’ τριμήνου λίγο πριν το άνοιγμα της Wall ”εκτόξευσε” τον Nasdaq πάνω από τις 1.800 μονάδες, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν και οι Dow και S&P.

O τεχνολογικός κλάδος ωθεί και τις ευρωαγορές, με Παρίσι και Λονδίνο να διευρύνουν τα πρωινά τους κέρδη και τον DAX να έχει περάσει σε θετικό έδαφος.

Αναλυτικότερα, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα έσοδα του γ’ τριμήνου και το περιθώριο μικτού κέρδους. Η μετοχή της εταιρίας καταγράφει σημαντικά κέρδη, ενισχύοντας τον Dow στον οποίο συμμετέχει και τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο.

Ο κλάδος της λιανικής συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, μετά τα θετικά αποτελέσματα από μεγάλες εταιρίες όπως η Gap Inc. και η Nordstorm.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της Gap Inc., η οποία ανακοίνωσε μετά το χθεσινό κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς σημαντική αύξηση στην κερδοφορίας της στο β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εξάλλου, ανοδικά κινείται και η μετοχή της εταιρίας λιανικών πωλήσεων Nordstorm, καθώς ξεπέρασε χθες τις προβλέψεις των αναλυτών κατά 0,09 δολ. ανά μετοχή με τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Schering- Plough, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δραστικά μέτρα για την περικοπή του κόστους, προκειμένου να εξέλθει από την δεινή οικονομική της θέση.

Στις 9.494,27 μονάδες και το +0,76% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow. Ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,76%, στις 1,808,76 μονάδες. Στις 1.010 και το +0,70% βρίσκεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v