Θεαματικό ”γύρισμα” στη Wall Street (update)

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι δείκτες στη Wall, λόγω του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος που παρατηρείται κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης για μετοχές των εταιριών δικτύωσης και του φαρμακευτικού κλάδου. Έντονες ρευστοποιήσεις σήμερα στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι δείκτες στη Wall, λόγω του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος που παρατηρείται κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης για μετοχές των εταιριών δικτύωσης και του φαρμακευτικού κλάδου.

Έντονες ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν σήμερα στις ευρωαγορές, με το Λονδίνο να κλείνει χαμηλότερα κατά 1,15% στις 4.177 μονάδες, το Παρίσι κατά 1,05% στις 3.256,69, και τη Φρανκφούρτη να διαμορφώνεται στις 3.440,67 και το -1,70%.

Αναλυτικότερα, ευοίωνα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Αύγουστου ανήλθε στις 81,3 μονάδες, πάνω από τις προβλέψεις, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 1%, ενώ οι νέες κατοικίες διαμορφώθηκαν στα 1,165 εκατομμύρια, έναντι προβλέψεων για 1,15 εκατομμύρια.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία δεν ”εμπνέουν” τους επενδυτές καθώς η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει, σε μεγάλο βαθμό, ήδη τιμολογηθεί.

Σε εταιρικό επίπεδο, ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται ισχυρές πιέσεις, μετά τις δηλώσεις του CEO της Intel στο Reuters σύμφωνα με τις οποίες ότι η αύξηση των προβλέψεων της εταιρίας για τις πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου δεν σηματοδοτεί και την ανάκαμψη του κλάδου.

Η μετοχή της Intel υποχωρεί περί το 1%, ενώ οι τίτλοι της ανταγωνίστριας AMD καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 3%.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι τίτλοι των φαρμακευτικών εταιριών, μετά την υποβάθμιση της μετοχής της Bristol- Meyers από την Bernstein σε ”market perform” από ”outperform” και την αναβάθμιση της σύστασης για τους τίτλους της Schering- Plough σε ”market perform” από ”underperform”.

Εντωμεταξύ, σε ράλι ανόδου (+6%) επιδίδονται οι τίτλοι της Xerox, μετά την αναβάθμισή τους σε ”stong buy” από ”market perform” στην οποία προέβη η SG Cowen.

Στις 9.348,03 μονάδες και το +0,32% βρίσκεται ο δείκτης Dow. Ο Nasdaq κερδίζει περί το 0,14%, στις 1.766 μονάδες. Στις 996,94 και το -+0,33% καταγράφεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v