Ρευστοποιήσεις στη Wall- ”κόκκινες” οι ευρωαγορές

Συνεχίζεται η με μέτρο αποκόμιση των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας στη Wall, με τους επενδυτές να ”αγνοούν” τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου άνοδο στις μεταπωλήσεις κατοικιών Ιουλίου. Οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν σημαντικά χαμηλότερα CAC και DAX- κλειστό σήμερα το Λονδίνο.

Συνεχίζεται η αποκόμιση των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας στη Wall, με τους επενδυτές να ”αγνοούν” τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου άνοδο στις μεταπωλήσεις κατοικιών Ιουλίου. Οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν σημαντικά χαμηλότερα CAC και DAX- κλειστό σήμερα το Λονδίνο.

Αυτή τη στιγμή στο NYSE υποχωρούν περί τις 2 μετοχές για κάθε δύο που καταγράφουν κέρδη, ενώ ίδια περίπου είναι αναλογία πτωτικών προς ανοδικών μετοχών και στο Nasdaq.

Αναλυτικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών για τον Ιούλιο ανακοινώθηκαν στα 6,12 εκατ., ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 5,9 εκατ. και ενώ τον Ιούνιο ο αριθμός είχε διαμορφωθεί στα 5,83 εκατ. Να σημειωθεί ότι η άνοδος καταγράφηκε παρά την αύξηση των στεγαστικών επιτοκίων κατά τον προηγούμενο μήνα.

Εξάλλου, στην αναβάθμιση του κλάδου της τεχνολογίας πληροφορικής προχώρησε ο ανεξάρτητος οίκος ανάλυσης S&P (19/8) σε ”overweight” από ”marketweight”, με αφορμή την βελτίωση των παραγγελιών των εταιριών του χώρου αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά, ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch σε report του (25/8) διατηρεί την κατώτερη κατηγορία ”underweight” για τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα, καθώς εξακολουθεί να τον θεωρεί υπερτιμημένο παρά το δυναμικό ράλι που κατέγραψε από τον Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων του βρίσκεται ο ενεργειακός κλάδος-με σύσταση ”overweight”, καθώς προσφέρει υψηλές μερισματικές αποδόσεις.

Ωστόσο, ας επισημανθεί ότι οι υψηλές ενεργειακές τιμές σε καμία περίπτωση δεν είναι ”φιλικές” προς την αμερικανική κυρίως οικονομία, αφού αποτελούν πονοκέφαλο για τον καταναλωτή, που με τις δαπάνες του πυροδοτεί το 80% περίπου της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Μετά το ράλι της Παρασκευής, η Intel υποχωρεί περί το 1%, παρά την αναβάθμιση των συστάσεων από αρκετούς αναλυτικούς οίκους για τη μετοχή της.

Ισχυρές πιέσεις περί το 3,5% δέχεται η μετοχή της Alcoa, μετά την υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε ”hold” από ”buy” στην οποία προέβη σήμερα η Prudential.

Στην Ευρώπη, οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν χαμηλότερα το Παρίσι κατά 1,13% στις 3.291,36 μονάδες, και τη Φρανκφούρτη κατά 1,57%, στις 3.493,24.

Κλειστή ήταν σήμερα η αγορά του Λονδίνου, λόγω αργίας.

Στις 9.303,68 μονάδες και το –0,48% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow. Στις 1.758,73 και το –0,38% κινείται ο Nasdaq. Στις 991,73 και το –0,15% βρίσκεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v