Αγνοεί την ”εμπιστοσύνη” η Wall (update)

Σε πτωτικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Αυγούστου δεν φαίνεται ικανά να σταματήσουν τις ρευστοποιήσεις σε τίτλους του Dow και του S&P. Εντείνονται οι πιέσεις και στο Nasdaq λόγω των επιφυλάξεων του CEO της Intel. Διεύρυνση απωλειών στις ευρωαγορές.

Στο ”κόκκινο” συνεχίζουν οι βασικοί δεικτες της Wall Street, αφού τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από καταναλωτική εμπιστοσύνη και πωλήσεις νέων κατοικιών δεν μοιάζουν ικανά να αντιστρέψουν της τάσεςι αποκόμισης κερδών.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ενθαρρυντικά κρίνονται τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη για το μήνα Αύγουστο, αφού ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 81,3, έναντι προβλέψεων για 79,6 και προηγούμενης επίδοσης στο 76,9.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι πωλήσεις νέων κατοικιών για το μήνα Ιούλιο ανακοινώθηκαν στα 1,165 εκατ., άπό 1,2 εκατ. της αναθεωρημένης μέτρησης του Ιουνίου και ενώ οι αναλυτές περίμεναν τον αριθμό να διαμορφωθεί στο 1,15 εκατ.

Νωρίτερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Ιούλιο ανακοινώθηκαν στο +1% σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου εμπορίου, επαληθεύοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί, ότι σε σημερινό του report, το αρμόδιο γραφείο του Κογκρέσου (CBO) προβλέπει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της αμερικανικής κυβέρνησης θα ανέλθει στα 401 δισ. δολάρια το 2003 (3,7% του ΑΕΠ από το 1,5% το 2002) και τα 480 δισ. δολάρια το 2004.

Αν και τα επίπεδα αυτά είναι χαμηλότερα από τα ελλείμματα που εμφανίστηκαν στο μέσο της δεκαετίας του ’80 σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας, σε ονομαστικούς όρους δολαρίου αποτελούν ιστορικά υψηλά.

Με βάση τις προβλέψεις του CBO, ο προϋπολογισμός θα καταστεί πλεονασματικός το 2012.

Πιέσεις τόσο στον τεχνολογικό κλάδο όσο και στην ευρύτερη αγορά προκαλούν τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της Intel, Craig Barrett, σύμφωνα με τις οποίες η προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων της εταιρίας δεν αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο κλάδος έχει ανακάμψει, ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το δ’ τρίμηνο χρήσης.

Την πτωτική πορεία της μετοχής της Intel ακολουθούν, μεταξύ άλλων, και οι τίτλοι της Microsoft.

Στις 9.261 μονάδες και το -0,60% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow. O Nasdaq υποχωρεί κατά 0,90%, στις 1.747 μονάδες. Στις 987 μονάδες και το -0,67% βρίσκεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v