Συσσώρευσε ο Dow- ψηλότερα ο Nasdaq

Το ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου προς το τέλος της συνεδρίασης ενίσχυσε τον Nasdaq, ενώ σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο Dow. Aναιμικός ο όγκος συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής, ενόψει των αυριανών μακροοικονομικών ανακοινώσεων. Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές.

Το ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου προς το τέλος της συνεδρίασης ενίσχυσε τον Nasdaq, ενώ σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο Dow. Aναιμικός ο όγκος συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής, ενόψει των αυριανών μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Αναλυτικότερα, αύριο ανακοινώνονται η προκαταρκτική μέτρηση του ΑΕΠ β’ τριμήνου στις ΗΠΑ και ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, σε εβδομαδιαία βάση.

Οι αναλυτές τοποθετούν το ΑΕΠ στο +2,9% και τα επιδόματα οριακά αυξημένα, στις 390.000 από τις 386.000.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν σήμερα οι μετοχές των εταιριών κατασκευής ημιαγωγών και προϊόντων δικτύωσης, ενώ στον αντίποδα στους περισσότερο χαμένους της ημέρας συγκαταλέγονται οι κλάδοι των ασφαλειών και των τραπεζών.

Στο NYSE κατέγραψαν κέρδη 18 τίτλοι για κάθε 14 που υποχώρησαν, ενώ η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών ήταν 18 προς 13.

Πιέσεις περί το 1,5% δέχτηκαν οι τίτλοι της Motorola. Η Morgan Stanley προέβη σήμερα σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε ”market- weight” από ”overweight”, καθώς αυτή έχει ξεπεράσει την τιμή- στόχο των 10 ευρώ που είχε θέσει ο διεθνής οίκος.

Η Bank of America αναβάθμισε την μετοχή του Dow Exxon- Mobil σε ”buy” από ”neutral”, με αποτέλεσμα οι τίτλοι της πετρελαϊκής να καταγράψουν άνοδο 1%.

Πτώση περί το 1% σημείωσαν και οι τίτλοι της Coca- Cola, καθώς η UBS μείωσε τις προβλέψεις της για την αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας στο γ’ τρίμηνο σε 3% από 3,4%, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”buy”.

Η είδηση ότι η Altria αύξησε το μέρισμα για το τρίμηνο κατά 6%, έστειλε τη μετοχή της μητρικής εταιρίας της Phillip Morris στο +1,2%.

Αμετάβλητη στα 4,40 δολάρια η Εθνική, στα 6,39 και το +4,93% βρέθηκε ο ΟΤΕ, στα 19,51 δολ. και το –0,46% η 3Ε.

Στην Ευρώπη, η αισιοδοξία για υπολογίσιμη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, αρχής γενομένης από το β’ εξάμηνο, οδήγησε σε κέρδη τις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών.

Ο FTSE έκλεισε στις 4.206 μονάδες και το +0,69%, ενώ ο CAC στο Παρίσι διαμορφώθηκε στο +0,72% και τις 3.280,02 μονάδες. Στις 3.483,08 και το +0,80% βρέθηκε ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Στις 9.333,79 μονάδες και το –0,07% καταγράφηκε ο δείκτης Dow. Στις 1.782,14 και το +0,65% έκλεισε ο Nasdaq.

Στις 996,80 και το +0,01% βρέθηκε ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v