Σταθεροποιητικές τάσεις στην υποτονική Wall

Απρόθυμοι να δώσουν σαφή τάση παραμένουν οι επενδυτές στη Wall, καθώς αναμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις για το ΑΕΠ β’ τριμήνου και τα επιδόματα ανεργίας. Ιδιαίτερα χαμηλός καταγράφεται ο όγκος συναλλαγών. Κέρδη για Παρίσι και Λονδίνο- ανοδικά συνεχίζει ο DAX.

Απρόθυμοι να δώσουν σαφή τάση παραμένουν οι επενδυτές στη Wall, καθώς αναμένουν τις αυριανές ανακοινώσεις για το ΑΕΠ β’ τριμήνου και τα επιδόματα ανεργίας. Ιδιαίτερα χαμηλός καταγράφεται ο όγκος συναλλαγών.

Αναλυτικότερα, δεν υπάρχουν σήμερα ειδήσεις σε μακροοικονομικό επίπεδο. Αύριο, ανακοινώνονται ωστόσο η προκαταρκτική μέτρηση του ΑΕΠ β’ τριμήνου στις ΗΠΑ και ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, σε εβδομαδιαία βάση.

Οι αναλυτές τοποθετούν το ΑΕΠ στο +2,9% και τα επιδόματα οριακά αυξημένα, στις 390.000 από τις 386.000.

Σε εταιρικό επίπεδο, κέρδη της τάξεως του 1% σημειώνει η μετοχή της Sears Roebuck, μετά την ανακοίνωσή της αργά την Τρίτη ότι οι πωλήσεις της για τον Αύγουστο θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις της αγοράς.

Ανάλογα κέρδη σημειώνουν και οι τίτλοι της McDonald’s, καθώς η Prudential ξεκίνησε την κάλυψη για τη μετοχή, συστήνοντας ”αγορά”.

Στον αντίποδα, περί το 3% υποχωρούν οι τίτλοι της Motorola, μετά την υποβάθμιση της μετοχής σε ”equal weight” από ”overweight” στην οποία προέβη η Morgan Stanley.

Στην Ευρώπη, η αισιοδοξία για υπολογίσιμη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, αρχής γενομένης από το β’ εξάμηνο, οδήγησε σε κέρδη τις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών.

Ο FTSE έκλεισε στις 4.206 μονάδες και το +0,69%, ενώ ο CAC στο Παρίσι διαμορφώθηκε στο +0,72% και τις 3.280,02 μονάδες.

Στις 3.479,11 και το +0,68% συνεχίζει ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Στις 9.322 μονάδες και το –0,17% καταγράφεται ο δείκτης Dow. Στις 1.773 και το +0,15% διαμορφώνεται ο Nasdaq.

Στις 995,43 και το –0,11% βρίσκεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v