Γαλλια: Και επίσημα ”καμπανάκια” για το έλλειμμα

Στη διαπίστωση ότι το γαλλικό έλλειμμα αναμένεται να υπερβεί τις εκτιμήσεις για το 2003, πρόκειται να προχωρήσει ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Πιέρ Ραφαρίν στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΕ Ρομάνο Πρόντι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Les Echos που επικαλούνται οι FT.

Γαλλια: Και επίσημα ”καμπανάκια” για το έλλειμμα
Στη διαπίστωση ότι το γαλλικό έλλειμμα αναμένεται να υπερβεί τις εκτιμήσεις για το 2003, πρόκειται να προχωρήσει ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν- Πιέρ Ραφαρίν στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΕ Ρομάνο Πρόντι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Les Echos που επικαλούνται οι FT.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η αποκάλυψη αυτή στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, αποτελεί την πρώτη επίσημη ανακοίνωση από χώρα της ευρωζώνης, ότι θα υπερβεί τους στόχους που έχει θέσει το Σύμφωνο Σταθερότητας για το έλλειμμα (στο 3%).

Οι Financial Times σχολιάζουν ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός, στη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον Ρομάνο Πρόντι αναμένεται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το πώς το γαλλικό έλλειμμα θα αγγίξει το 3,7% του ΑΕΠ το 2003, υπερβαίνοντας και τις προηγούμενες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, που κυμαίνονταν στο 3,6%.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στη συνάντηση των δύο αντρών ο Ραφαρεν πρόκειται να ζητήσει χαλάρωση των κανονισμών του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι ”στραγγαλίζει” τις προσπάθειες ανάκαμψης της ευρωοικονομίας.

Ωστόσο, σε χθεσινές του δηλώσεις στο πρακτορείο AFX News, ο Ρομάνο Πρόντι σχολίασε ότι η Επιτροπή δεν έχει άλλη επιλογή παρά από την επιβολή προστίμων στις Γαλλία και Γερμανία, εάν υπερβούν το όριο για τρίτο συνεχόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v