Το ενισχυμένο ΑΕΠ δεν ”εμπνέει” τη Wall

Tα θετικά στοιχεία από ΑΕΠ και ανεργία δεν καταφέρνουν να οδηγήσουν σε ευρεία ανοδική κίνηση τη Wall Street, καθώς, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει ήδη τιμολογηθεί. O κλάδος λιανικής- ελέω Carrefour- ενίσχυσε το Παρίσι, ήπια διόρθωση στο Λονδίνο.

Tα θετικά στοιχεία από ΑΕΠ και ανεργία δεν καταφέρνουν να οδηγήσουν σε ευρεία ανοδική κίνηση τη Wall Street, καθώς, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει ήδη τιμολογηθεί.

Αναλυτικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το β’ τρίμηνο αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 3,1%, έναντι της προηγούμενης μέτρησης του 2,4% για την ίδια περίοδο. Οι αναλυτές τοποθετούσαν το ΑΕΠ στο +2,9%.

Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμειναν κάτω από τις 400.000, γεγονός που δείχνει ότι αγορά εργασίας αρχίζει να ισχυροποιείται.

Κέρδη της τάξεως του 0,9% σημειώνουν οι τίτλοι της FleetBoston Financial, μετά την ανακοίνωσή της ότι εξαγόρασε την Progress Financial Corp. Έναντι 211 δολαρίων σε μετοχές.

H Goldman Sachs υποβάθμισε τη μετοχή της Ford σε ”sector underperform” από ”sector in- line”, ενώ αντίθετα αναβάθμισε τη μετοχή της ανταγωνίστριας General Motors σε ”sector in- line” από ”sector underperform”.

Η Ford υποχωρεί περί το 2,5% ενώ η GM κερδίζει περί το 0,5%.

Στην Ευρώπη, το Λονδίνο έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,20%, στις 4.198 μονάδες, ενώ το Παρίσι, ενισχυμένο από τα κέρδη της Carrefour, διαμορφώθηκε στις 3.322,95 μονάδες και το +1,31%.

Στις 3.503,26 και το +0,58% συνεχίζει ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Στις 9.314,6 μονάδες και το –0,15% βρίσκεται ο δείκτης Dow. Στις 1.788,19 και το +0,24% ο Nasdaq, ενώ ο S&P κινείται περί τις 996,87 και το +0,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v