Wall: Νευρικό το κλίμα εν όψει της αργίας

Εξανεμίζονται τα κέρδη που κατέγραφε η αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση θετικών macro στοιχείων για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου και τα επιδόματα ανεργίας, εν μέσω υποτονικού κλίματος και νευρικότητας που προκαλεί η αργία της Δευτέρας.

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά παρά τα θετικά macro που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ και τα επιδόματα ανεργίας, εν όψει της αργίας της Δευτέρας.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό της τάξης του 3,1% (υψηλότερο από το γ΄ τρίμηνο του 2002) στο β΄ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 2,6%. Η προηγούμενη μέτρηση αφορούσε στο 2,4%.

Τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στις 394.000 από τις 391.000 της προηγούμενης περιόδου, παραμένοντας για πέμπτη εβδομάδα κάτω από τις 400.000.

Ωστόσο, αναλυτές σπεύδουν να επισημάνουν ότι ναι μεν τα θετικά στοιχεία προϊδεάζουν για μια ανοδική συνεδρίαση, ωστόσο δεν είναι σίγουρο για πόσο θα διατηρηθεί το θετικό κλίμα, εν όψει και της αργίας της Δευτέρας.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές της Chico’s FAS Inc., της μεγαλύτερης εταιρίας ειδών γυναικείου ρουχισμού, ύστερα από την ανακοίνωση κατακόρυφης αύξησης των κερδών του τριμήνου.

O δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9279,19 μονάδες με απώλειες 0,58% ενώ και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,32% στις 1776,46 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,37% στις 993,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v