Σε κλίμα... τριημέρου η Wall (update)

Στο... ευχάριστο κλίμα του ερχόμενου τριημέρου (η Δευτέρα είναι αργία) κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από το δείκτη PMI Chicago (υψηλό 15 μηνών) και τις προσωπικές δαπάνες. Περιορισμένη η άνοδος, λόγω επιφυλακτικότητας και χαμηλών όγκων. Χωρίς επίδραση η ομιλία Γκρίνσπαν.

Ανοδική ώθηση παρέχουν στους βασικούς δείκτες της Wall Street τα θετικά μακροοικονομικά νέα από δείκτη PMI και καταναλωτικές δαπάνες, ενώ ”φρένο” στην άνοδο βάζουν οι χαχμηλοί όγκοι συναλλαγών και η επιφύλαξη εν όψει της Δευτεριάτικης αργίας.

Εξάλλου, ανεπηρέαστοι φαίνεται ότι παραμένουν οι επενδυτές από την ομιλία Γκρίνσπαν, καθώς ο ”γκουρού” απέφυγε να αναφερθεί στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, θετικότερα του αναμενόμενου ανακοινώθηκαν τα στοιχεία από τον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας PMI Chicago για τον Αύγουστο, ο οποίος αυξήθηκε στο 58,9 έναντι προβλέψεων για 56 και ενώ τον Ιούλιο είχε βρεθεί στο 55,9. ΝΑ σημειωθεί ότι η επίδοση αποτελεί υψηλό 15 μηνών.

Οι προσωπικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,8% τον Ιούλιο, κατορθώνοντας να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών, κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων αυτοκινήτων και άλλων διαρκών αγαθών.

Κατά 0,2% αυξήθηκαν και τα προσωπικά έσοδα, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

Εξάλλου, αρνητικά αναμένεται να εκλάβουν οι επενδυτές την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan για τον Αύγουστο σε χαμηλά τριμήνου και στο 89,3. Οι αναλυτές περίμεναν το δείκτη να διαμορφωθεί στο 90,4.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 9386,75 μονάδες με κέρδη 0,13% ενώ και ο S&P σημειώνει άνοδο κατά 0,07% στις 1.003 μονάδες. Κέρδη 0,20% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1803 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v