”Άπνοια” στη Wall ενόψει τριημέρου

Παρά τα ευοίωνα για την οικονομία στοιχεία από δείκτη PMI και προσωπικές δαπάνες, οι επενδυτές προτιμούν την αποχή από τη Wall, ενόψει του τριημέρου αργίας, με αποτέλεσμα οι δείκτες να καταγράφουν μικρές διακυμάνσεις. Οι ασφάλειες πίεσαν τον FTSE, ενώ χαμηλότερα οδήγησαν CAC και DAX οι τράπεζες.

Παρά τα ευοίωνα για την οικονομία στοιχεία από το δείκτη PMI και τις προσωπικές δαπάνες, οι επενδυτές προτιμούν την αποχή από τη Wall, ενόψει του τριημέρου αργίας, με αποτέλεσμα οι δείκτες να καταγράφουν μικρές διακυμάνσεις.

Εξάλλου, η ομιλία του Alan Greenspan στο ετήσιο συμπόσιο της Fed δεν φαίνεται να επηρέασε την αγορά, καθώς ο Κεντρικός Τραπεζίτης δεν αναφέρθηκε στην αμερικανική οικονομία.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων, θετικότερα του αναμενόμενου ανακοινώθηκαν τα στοιχεία από τον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας PMI Chicago για τον Αύγουστο, ο οποίος αυξήθηκε στο 58,9 έναντι προβλέψεων για 56 και ενώ τον Ιούλιο είχε βρεθεί στο 55,9. ΝΑ σημειωθεί ότι η επίδοση αποτελεί υψηλό 15 μηνών.

Οι προσωπικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,8% τον Ιούλιο, κατορθώνοντας να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών, κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων αυτοκινήτων και άλλων διαρκών αγαθών.

Κατά 0,2% αυξήθηκαν και τα προσωπικά έσοδα, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Αύγουστο κινήθηκε σε χαμηλά τριμήνου και στο 89,3. Οι αναλυτές περίμεναν το δείκτη να διαμορφωθεί στο 90,4.

Στην Ευρώπη, το Λονδίνο έκλεισε χαμηλότερα λόγω ρευστοποιήσεων που παρατηρήθηκαν κυρίως στον κλάδο των ασφαλειών, ενώ οι τράπεζες και ο κλάδος της ενέργεια οδήγησαν χαμηλότερα Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ετσι, ο FTSE διαμορφώθηκε στις 4.161,10 μονάδες και το -0,88%, ο CAC στις 3.311,42 και το -0,35%, ενώ ο DAX στις 3.486,25 και το -0,18%.

Στις 9.361,10 μονάδες και το -0,09% βρίσκεται ο δείκτης Dow. Στις 1.799,35 και το -0,03% ο Nasdaq. Ο S&P διαμορφώνεται στις 1.001 και το -0,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v