Γαλλία: Στο ζενίθ 20 μηνών η ανεργία

Στο ζενίθ των 20 τελευταίων μηνών εκτινάχθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία, εντείνοντας έτσι τα προβλήματα ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Γαλλία: Στο ζενίθ 20 μηνών η ανεργία
Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 20 μηνών σημείωσε η ανεργία στην Γαλλία τον Ιούλιο. Αναλυτικότερα, οι άνεργοι στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 20.000 τον Ιούλιο, ή σε ποσοστό 0,8%, από 11.000 άνοδο που σημείωσαν τον Ιούνιο (+0,4%).

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που προεξοφλούσαν την άνοδο της ανεργίας κατά 0,5%. Το ετήσιο ποσοστό των ανέργων ανέρχεται πλέον στο 9,6%.

Η αύξηση της ανεργίας οφείλεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γαλλική οικονομία λόγω της συρρίκνωσης των ρυθμών ανάπτυξης του ΑΕΠ της στο β΄ τρίμηνο (-0,3%), που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση, αρκετοί επενδυτικοί οίκοι εκτιμάται ότι θα αναθεωρήσουν προς τα επάνω τις προβλέψεις τους και για το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v