BoA: Προς αποζημίωση για τις ”παραβάσεις Spitzer”

Ετοιμη να αποζημιώσει τους επενδυτές που τυχόν έχασαν χρήματα από παράτυπη συναλλαγή Hedge Fund επί αμοιβαίου της Bank of America, δηλώνει η διοίκηση της τράπεζας, λίγες μόνο ημέρες μετά τη σχετική επισήμανση της ”γκέλας’ από τον Eliot Spitzer.

BoA: Προς αποζημίωση για τις ”παραβάσεις Spitzer”
Ετοιμη να αποζημιώσει τους επενδυτές που τυχόν επλήγησαν από παράτυπες συναλλαγές αμοιβαίου κεφαλαίου της δηλώνει τώρα η Bank of America, λίγες μόνο ημέρες μετά τις σχετικές αιτιάσεις που εκτόξευσε ο εισαγγελέας Νέας Υόρκης, E. Spitzer.

Συγκεκριμένα, ο αμερικάνος εισαγγελέας είχε απαευθύνει ανεπίσημες κατηγορίες σε τέσσερις τράπεζες των ΗΠΑ- μεταξύ των οποίων και η bank of America- ότι επέτρεψαν σε συγκεκριμένο Hedge Fund να προχωρήσει στο λεγόμενο ”Late Trading”.

Σύμφωνα με αυτό, γίνεται διαπραγμάτευση επί ενός αμοιβαίου κεφαλαίου μετά τις ώρες συνεδρίασης, αλλά με βάση προηγούμενες τιμές, κάτι που επιτρέπει στους διαχειριστές να προσπορίζουν κέρδη και να αποφεύγουν τις ζημίες με τρόπο που δεν είναι προσβάσιμος στους κανονικούς επενδυτές.

Η διοίκηση της Bank of America, διαβεβαίωσε ότι θα προσληφθεί ανεξάρτητη εταιρία, η οποία θα διενεργήσει έλεγχο, από τον οποίο, αν διαπιστωθούν παρατυπίες, θα προκύψει και το ύψος της ενδεχόμενης αποζημίωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v