Με ρευστοποιήσεις ως το τέλος η Wall

”Τρικλοποδιά” στην άνοδο των αμερικανικών αγορών έβαλαν την Τρίτη οι πωλητές, προτιμώντας την αποκόμιση κερδών, τόσο σε Dow, όσο και σε Nasdaq. ”Οδηγός” της- αναμενόμενης κατά τους αναλυτές- υποχώρησης του βιομηχανικού δείκτη η Home Depot, ενώ αυτής του Nasdaq οι Intel και Microsoft.

Ανακοπή της ανοδικής τάσης καταγράφηκε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, καθώς η πλειονότητα των επενδυτών επιδόθηκε σε ρευστοποιήσεις κερδών που δημιούργησε η πρόσφατη άνοδος στις κυριότερες αμερικανικές αγορές.

Κυριότερη αφορμή για την αναμενόμενη διόρθωση στον δείκτη Dow Jones στάθηκε η υποβάθμιση της Home Depot από την Goldman Sachs, σε in line από buy, ενώ χωρίς επιρροή φαίνεται ότι ήταν τα μακροοικονομικά νέα από τα αποθέματα χονδρικής που, για τον Ιούλιο παρέμειναν αμετάβλητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών, τα νέα από τα αποθέματα είναι ενθαρρυντικά, ιδίως αν συνδυαστούν με την άνοδο των πωλήσεων. ”Η στασιμότητα των αποθεμάτων”, συνοψίζουν, ”θα πει ότι η όποια αύξηση της ζήτησης μετατρέπεται αυτόματα σε νέες παραγγελίες”.

Σημαντικές ήταν όμως οι ρευστοποιήσεις κερδών και σε κορυφαίους τεχνολογικούς τίτλους, όπως αυτοί των Microsoft και Intel, κάτι που οδήγησε τον δείκτη Nasdaq σε απώλειες της τάξης του 0,80% και στις 1.873 μονάδες.

”Αν και σήμερα η αγορά πιέστηκε”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής, ”δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι υπάρχει αντιστροφή της θετικής βραχυπρόθεσμης τάσης”.

Στα επίπεδα των 9.507 μονάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο βιομηχανικός Dow, εμφανίζοντας υποχώρηση κατά 0,83%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,82% και διαμορφώθηκε στις 1.023 μονάδες.

Υποχώρηση της τάξης του 2,7% εμφάνισε το δικαίωμα της Εθνικής και η τιμή του διαμορφώθηκε στα 3,97 δολ., ενώ μικρή άνοδο (0,18%) παρουσίασε ο τίτλος του ΟΤΕ, στα 5,57 δολ. Τέλος, χωρίς μεταβολή έμεινε ο τίτλος της Coca Cola 3E, στα 19,19 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v