Τεχνολογικές... ρευστοποιήσεις στη Wall

Με ηπιότερους ρυθμούς έναντι του ανοίγματος συνεχίζεται αυτή την ώρα η αποκόμιση κερδών στη Wall Street. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται τεχνολογικοί τίτλοι, που οδήγησαν το πρόσφατο τεχνολογικό ράλι, όπως αυτοί της Microsoft και της Intel. Με απώλειες λόγω Nokia και οι ευρωαγορές.

Με ηπιότερες τάσεις έναντι της αρχής της συνεδρίασης συνεχίζεται η αποκόμιση κερδών στις κυριότερες αμερικανικές αγορές, παρά τις θετικές ειδήσεις από Nokia και Motorola που αναμενόταν ότι θα κρατούσαν ”ζωντανό” το τεχνολογικό ράλι.

Μετά το μέσον της συνεδρίασης, καταγράφονται ρευστοποιήσεις σε τίτλους που κατά τις προηγούμενες ημέρες οδηγούσαν την άνοδο, όπως είναι αυτοί των Microsoft και Intel.

Με απώλειες έκλεισαν εξάλλου οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω κυρίως των μακροοικονομικών στοιχείων, που ”έδειξαν” συρρίκνωση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης για το β΄ τρίμηνο, αλλά και των λιγότερο ευοίωνων- έναντι των προβλέψεων- ανακοινώσεων της Nokia για τα κέρδη γ΄ τριμήνου.

Στο -0,66% και τις 4.263 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 1,01% εμφάνισε τελικά το χρηματιστήριο του Παρισιού, στις 3.375 μονάδες. Στο -1,29% και τις 3.594 μονάδες έκλεισε ο DAX.

Στον Dow Jones την αφορμή για διόρθωση παρέχει κυρίως η Home Depot, η οποία δέχτηκε την υποβάθμιση από την Goldman Sachs σε in line από outperform.

Η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές μετοχές διαμορφώνεται για τον Dow Jones στο 2: 1, ενώ για τον Nasdaq η εικόνα είναι αντίστροφη με τρεις μετοχές να κινούνται ανοδικά για κάθε δύο που υποχωρούν.

Αυτή την ώρα, ο Dow κινείται στις 9.536 μονάδες εμφανίζοντας απώλειες της τάξης του 0,52%, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 1.879, με ποσοστιαία μεταβολή -0,49%. Στο -0,60% και τις 1.025 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v