Πώς βλέπουν τις πωλήσεις τους Daimler-VW

Την αύξηση των πωλήσεών της το 2004 προεξόφλησε η Volkswagen, εκφράζοντας έτσι την αισιοδοξία της και για τα λειτουργικά αποτελέσματά της. Την ίδια στιγμή ικανοποιημένη εμφανίζεται με τις πωλήσεις της και η ανταγωνίστρια της Daimler-Chrysler.

Πώς βλέπουν τις πωλήσεις τους Daimler-VW
Σημαντική αύξηση των πωλήσεων βλέπει το 2004 για την Volkswagen (VW) ο οικονομικός της διευθυντής, κ. Hans Dieter Poetsche, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε δημοσιογράφους στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Στο μεταξύ, και η DaimlerChrysler, ανταγωνίστρια της VW, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις πωλήσεις της από την αρχή του χρόνου έως και το τέλος Αυγούστου.

Αναλυτικά, ο κ. Poetsche δήλωσε ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρίας θα ενισχυθούν σημαντικά το 2004, λόγω των αναμενόμενων πωλήσεων άνω των 5 εκατ. αυτοκινήτων, επίπεδο που αποτελεί τον στόχο της Volkswagen για τις πωλήσεις του 2003.

Ωστόσο ο κ. Poetsche, της VW, αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα ακριβή νούμερα για τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου κατά την επόμενη χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι το λειτουργικό αποτέλεσμα είχε ανέλθει το 2002 στα 4,76 δισ. ευρώ. Αναφορικά με την εξέλιξη της κερδοφορίας μέχρι το τέλος του έτους, ο νέος οικονομικός διευθυντής της Volkswagen επισήμανε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες η εταιρία να καταγράψει στο γ΄ τρίμηνο, υψηλότερο λειτουργικό κέρδος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα.

Προϋπόθεση όμως είναι να μην συμπεριληφθούν σε αυτό οι έκτακτες δαπάνες αναδιάρθρωσής στη μονάδα της Βραζιλίας.

Ερωτηθείς εάν οι συγκεκριμένες δαπάνες διαμορφωθούν σε τριψήφιο νούμερο εκατ. ευρώ, ο κ. Poetsche ανέφερε απλά ότι δεν αντικρούει τους ισχυρισμούς, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις αυτοκινήτων, τα μεγέθη της ανακοίνωσε σήμερα η DaimlerChrysler. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων Mercedes-Benz και Smart του ομίλου μειώθηκαν τον Αύγουστο στα 87.700 οχήματα από 94.900 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ωστόσο, οι πωλήσεις για το α΄ 8μηνο εμφάνισαν τάσεις σταθεροποίησης και διαμορφώθηκαν στα 805.600 οχήματα.

Εξ αυτών τα 726.000 οχήματα αφορούσαν στις πωλήσεις οχημάτων Mercedes-Benz, που σημείωσαν πτώση 2% σε ετήσια βάση.

Παρά τη μικρή κάμψη των πωλήσεων της Mercedes-Benz στη διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του 2003, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DaimlerChrysler, κ. Juergen Hubbert, δήλωσε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα επίδοση της γερμανικής μονάδας υπογραμμίζοντας ότι η Mercedes έχει ενδυναμώσει τη θέση της σε μια αγορά που γενικά αντιμετωπίζει προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v