Ο Μπιν Λάντεν τρομοκράτησε τη Wall!

Η εμφάνιση του Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μετέδωσε το Al Jazeera λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στη Wall Street, μετέτρεψε αυτό που ξεκίνησε σαν ”συνέχεια των ρευστοποιήσεων” σε σημαντική πτώση. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πωλητών και πάλι οι μετοχές του Nasdaq (-2,64%).

Σημαντική επίταση των τάσεων αποκόμισης κερδών στη Wall Street προκάλεσε η δημοσιοποίηση νέου βιντεοσκοπημένου μηνύματος που μετέδωσε το τηλεοπτικό δικτυο al Jazeera και όπου εικονίζεται ο Μπιν Λάντεν.

Όπως έγινε γνωστό, στο βίντεο που δείχνει τον Μπιν Λάντεν να προχωρά στα βουνά συνοδευόμενος από τον Ayman al Zawahri ακούγεται ”off” η φωνή που αποδίδεται στον πρώτο να επαινεί τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. ”Προειδοποιούμε ότι αυτά που είδατε μέχρι τώρα είναι απλώς αψιμαχίες” ακούστηκε να λέει η φωνή.

Η είδηση προκάλεσε την κατακόρυφη πτώση των δεικτών στη Wall, όπου μέχρι εκείνη την ώρα χρησιμοποιούσε ως… αφορμή για αποκόμιση κερδών τις ”χλωμές” ανακοινώσεις της Texas Instruments.

Συγκεκριμένα, η Texas Instruments, ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα το γ΄ τριμήνου να διαμορφωθούν στο υψηλότατο όριο των προηγούμενων εκτιμήσεών της, στα 2,49 δισ. δολ., απογοητεύοντας σημαντική μερίδα αναλυτών, οι οποίοι- λόγω και της ανάκαμψης στον τεχνολογικό τομέα- ανέμεναν ”κάτι καλύτερο”.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης αποτέλεσε- πριν βεβαίως την είδηση για την επανεμφάνιση (;) του Μπιν Λάντεν- κατά τους περισσότερους αναλυτές, συνέχεια της συνεδρίασης της Τρίτης, κατά την οποία τις τάσεις ρευστοποίησης κερδών οδήγησαν οι τεχνολογικοί τίτλοι.

Στο -0,91% και τις 9.420 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, ενώ σημαντικά χαμηλότερα (-2,64%), στις 1,823 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης Nasdaq. Σημαντικές οι απώλειες και για τον S&P 500 που σταμάτησε στις 1.010 μονάδες έχοντας καταγράψει υποχώρηση κατά 1,20%.

Μικρές οι μεταβολές για τους ελληνικούς τίτλους, αφού το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε κατά 1,01% και η αξία του διαμορφώθηκε στα 3,93 δολ., αυτό της Coca Cola 3E σημείωσε άνοδο κατά 0,05%, στα 19,20 δολ. ενώ ο τίτλος του ΟΤΕ δεν παρουσίασε μεταβολή (5,57 δολ.).



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v