Ρευστοποιήσεις σε Wall με αφορμή από... Texas

Με αφορμή τις ανακοινώσεις της Texas Instruments πραγματοποιούνται για δεύτερη ημέρα οι αποκομίσεις κερδών κυρίως στις τεχνολογικές μετοχές και το Nasdaq, αλλά και στις υπόλοιπες αμερικανικές αγορές. Με απώλειες έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Αφορμή από τις ”μέτριες” ανακοινώσεις της τεχνολογικής Texas Instruments λαμβάνουν οι επενδυτές στη Wall Street, ώστε να εντείνουν στις μετοχές του Nasdaq τις τάσεις αποκόμισης κερδών που για δεύτερη ημέρα επικρατούν στις αγορές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Texas Instruments, ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα το γ΄ τριμήνου να διαμορφωθούν στο υψηλότατο όριο των προηγούμενων εκτιμήσεών της, στα 2,49 δισ. δολ., απογοητεύοντας σημαντική μερίδα αναλυτών, οι οποίοι- λόγω και της ανάκαμψης στον τεχνολογικό τομέα- ανέμεναν ”κάτι καλύτερο”.

”Κανονική ημέρα αποκόμισης κερδών” χαρακτηρίζει τη σημερινή αμερικανός trader, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι τα επιχειρηματικά νέα είναι λιγοστά και ότι τα μακροοικονομικά απουσιάζουν σχεδόν εντελώς.

Στο χθεσινό ”μοτίβο” συνεχίζεται όμως και η πίεση στον τίτλο της Nokia, η οποία με ανακοίνωσή της την Τρίτη ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη γ΄ τριμήνου, αφήνοντας παράλληλα αμετάβλητες τις προβλέψεις για τα έσοδά της.

Εξάλλου, με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE 100 βρέθηκε στις 4.252 μονάδες έχοντας υποχωρήσει κατά 0,28%. Στο –1,38% και τις 3.328 μονάδες έκλεισε ο δείκτης CAC 40, ενώ πτώση κατά 1,62% καταγράφηκε και στη Φρανκφούρτη, όπου ο DAX ”σταμάτησε” στις 3.538 μονάδες.

Στο -0,38% και τις 9.471 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 1,62% εμφανίζει ο Nasdaq (στις 1.843 μονάδες). Στο -0,62% και τις 1.016 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v