Wall: ”Πράσινοι” οι δείκτες στη ”μαύρη” επέτειο!

Σε ”μίνι ράλι” επιδόθηκαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, κατά τη συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου, έχοντας οδηγό τους τον τεχνολογικό κλάδο, επιδεικνύοντας ”πατριωτικές διαθέσεις” και αγνοώντας τα δυσμενή στοιχεία από την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας.

Επικεφαλής και στο μίνι ράλι της Πέμπτης τέθηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, κατά τις οποίες έγιναν στόχος ρευστοποίησης κερδών.

Παρά τις αρχικές ανησυχίες αναφορικά με την αρνητική επιρροή που ίσως είχε το βίντεο με τον Μπιν Λάντεν που προέβαλε την Τετάρτη το Al Jazeera, ανήμερα της ”μαύρης” επετείου, οι επενδυτές στη Wall Steet φαίνεται ότι προτίμησαν να επιδείξουν πατριωτικά αισθήματα ωθώντας υψηλότερα και τους Dow Jones και S&P 500.

Πιέσεις καταγράφηκαν ωστόσο στις μετοχές των IBM και Applied Micro μετά την υποβάθμισή τους από την Smith Barney σε underperform από In line.

Στον αντίποδα, αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Adobe, η οποία μετά το κλείσιμο της Τετάρτης ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το γ΄ οικονομικό της τρίμηνο.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 422.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου, από 419.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδας και από 400.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδος αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω από τις 413.000 στις 419.000 αντίστοιχα.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων ήταν εξάλλου τα στοιχεία από το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, το οποίο για το μήνα Ιούλιο διαμορφώθηκε στα 40,32 δισ. δολ. έναντι 40 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

Στο +0,42% και τις 9.459 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,22% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.846 μονάδες. Με κέρδη και ο S&P 500, στο επίπεδο των 1.016 μονάδων.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνισε άνοδο κατά 0,51%, στα 3,95 δολ., ο τίτλος του ΟΤΕ εμφάνισε κέρδη 0,18%, στα 5,60 δολ. Μικρή υποχώρηση (0,26%) για τον τίτλο της Coca Cola 3E, στα 19,15 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v