ΗΠΑ: Σε υψηλά 6 εβδομάδων τα επιδόματα ανεργίας

Στα υψηλότερα επίπεδα των 6 τελευταίων εβδομάδων εκτινάχθηκαν οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Καλύτερα από τις προβλέψεις τους ήταν ωστόσο τα μεγέθη για το εμπορικό έλλειμμα.

ΗΠΑ: Σε υψηλά 6 εβδομάδων τα επιδόματα ανεργίας
Στα υψηλότερα επίπεδα των 6 τελευταίων εβδομάδων εκτινάχθηκαν οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή διόγκωση εμφάνισε και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον Ιούλιο, καθώς οι τιμές εισαγωγού εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2000.

Αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 422.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου, από 419.000 την αμέσως προηγούμενη και από 400.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδος αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω από τις 413.000 στις 419.000 αντίστοιχα.

Κάθε διαμόρφωση των εν λόγω επιδομάτων κάτω από τις 400.000 θεωρείται καλή για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 40,32 δισ. δολ τον Ιούλιο από 40 δισ. δολ τον προηγούμενο μήνα και από 40,5 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η διόγκωση του ελλείμματος τον Ιούλιο οφείλεται στην εκτίναξη των τιμών εισαγωγών στα υψηλότερα επίπεδα των τριώ τελευταίων ετών. Τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν επίσης προς τα επάνω στα 40 δισ. δολ., από 39,5 δισ. της αρχικής μέτρησης.

Ας σημειωθεί ότι το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με το ιστορικά υψηλό έλλειμμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών αποτελούν τα ”δίδυμα αγκάθια” για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v