”Πατριωτική” ώθηση για τεχνολογία στη Wall

Κέρδη καταγράφουν οι κυριότερες αμερικανικές αγορές κατά τη συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς τα… ”πατριωτικά αισθήματα” δίνουν το παρόν, μαζί με το αγοραστικό ενδιαφέρον για τεχνολογικούς τίτλους. Στο ”κόκκινο” έκλεισε το Λονδίνο, ενώ κέρδη κατέγραψαν Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι πατριωτικοί τόνοι, αλλά και το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου κυριαρχούν στη συνεδρίαση της Πέμπτης της Wall Street, την ημέρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο -0,23% και τις 4.242 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης FTSE 100, ως αποτέλεσμα κυρίως των πωλήσεων που καταγράφηκαν σε βιομηχανικούς τίτλους. Κέρδη αντίθετα εμφάνισαν και τα χρηματιστήρια του Παρισιού και της Φρανκφούρτης. Συγκεκριμένα, ο CAC 40 έκλεισε στις 3.348 μονάδες (+0,59%), ενώ ο DAX στο επίπεδο των 3.566 μονάδων (+0,85%).

Πιέσεις καταγράφονται εξάλλου στις μετοχές των IBM και της Applied Micro μετά την υποβάθμισή τους από την Smith Barney σε underperform από In line.

Στον αντίποδα, αγοραστικό ενδιαφέρον καταγράφεται στη μετοχή της Adobe, η οποία μετά το κλείσιμο της Τετάρτης ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το γ΄ οικονομικό της τρίμηνο.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 422.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου, από 419.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδας και από 400.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδος αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω από τις 413.000 στις 419.000 αντίστοιχα.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων ήταν εξάλλου τα στοιχεία από το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, το οποίο για το μήνα Ιούλιο διαμορφώθηκε στα 40,32 δισ. δολ. έναντι 40 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

Αξίζει να επισημανθούν οι προβλέψεις της CSFB για τον δείκτη S&P 500, όπως περιγράφονται στο πρωινό report του οίκου. Σύμφωνα με αυτές, η τιμή στόχος- για τον δείκτη αναθεωρείται ανοδικά στις 1.085 μονάδες (από 1.050) λόγω των αυξανόμενων ενδείξεων ανάκαμψης της οικονομίας, της βελτιωμένης ρευστότητας που λειτουργεί υποστηρικτικά, αλλά της ”παράδοσης” που θέλει τον S&P να κινείται ανοδικά δύο μήνες μετά την αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones κινείται πέριξ των 9.490 μονάδων εμφανίζοντας κέρδη 0,76%. Ανοδικά κινούνται όμως και οι S&P 500 και Nasdaq στις 1.020 και 1.847 μονάδες, αντίστοιχα.

Χαμηλοί εμφανίζονται σήμερα οι όγκοι συναλλαγών, καθώς αρκετοί traders συμμετέχουν στις ”εκδηλώσεις μνήμης” για τα θύματα των επιθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v