Σε πατριωτικούς ρυθμούς η Wall

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, ενισχυμένοι από πατριωτικό αίσθημα και... αγοραστικό ενδιαφέρον για την τεχνολογία. Στις δυσάρεστες μνήμες που ξυπνά η σημερινή ημέρα, προστίθενται τα απογοητευτικά νέα από τα επιδόματα ανεργίας και η χθεσινή επανεμφάνιση (;) του Μπιν Λάντεν.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, καθώς εμφανίζονται ”πατριωτικά αισθήματα”, αλλά και αγοραστικό ενδιαφέρον για τεχνολογικούς τίτλους.

Στον αντίποδα, μαζί με τις δυσάρεστες μνήμες από την 11η Σεπτέμβρη, οι επενδυτές καλούνται να αφομοιώσουν και τα μακροοικονομικά νέα από τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, τα οποία ήταν αποθαρρυντικά, ενώ η χθεσινή επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν εξακολουθεί να επηρεάζει το κλίμα.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι οι όγκοι συναλλαγών σήμερα θα είναι σημαντικά μειωμένοι, καθώς αρκετοί είναι οι επενδυτές που αναμένεται να απέχουν από συναλλακτικές δραστηριότητες, λόγω των εορτασμών μνήμης.

Αναλυτικότερα, στο μακροοικονομικό επίπεδο οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 422.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου, από 419.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδας και από 400.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδος αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω από τις 413.000 στις 419.000 αντίστοιχα.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων ήταν εξάλλου τα στοιχεία από το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, το οποίο για το μήνα Ιούλιο διαμορφώθηκε στα 40,32 δισ. δολ. έναντι 40 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

Αξίζει να επισημανθούν οι προβλέψεις της CSFB για τον δείκτη S&P 500, όπως περιγράφονται στο πρωινό report του οίκου. Σύμφωνα με αυτές, η τιμή στόχος- για τον δείκτη αναθεωρείται ανοδικά στις 1.085 μονάδες (από 1.050) λόγω των αυξανόμενων ενδείξεων ανάκαμψης της οικονομίας, της βελτιωμένης ρευστότητας που λειτουργεί υποστηρικτικά, αλλά της ”παράδοσης” που θέλει τον S&P να κινείται ανοδικά δύο μήνες μετά την αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών.

Στο +0,31% και τις 9.450 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,69% εμφανίζει ο Nasdaq (1.823 μονάδες). Στο επίπεδο των 1.016 μονάδων διαμορφώνεται ο S&P 500 ο οποίος καταγράφει ποσοστιαία μεταβολή +0,55%.

Οι τεχνολογικές μετοχές αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μία ακόμη συνεδρίαση, μετά από δύο ημέρες όπου χρησίμευσαν σαν πεδίο αποκόμισης κερδών, αφού η Adobe ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα γ΄ οικονομικού τριμήνου, ενώ η Microsoft αποκάλυψε νέο ελάττωμα στην ασφάλεια του λογισμικού της ”Windows”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v