Microsoft: Νέα προβλήματα σε ασφάλεια των Windows

Σε αμηχανία έχει περιέλθει η Microsoft μετά και τις τεχνικές δυσλειτουργίες που εμφάνισε λογισμικό της που σκόπευε στην προστασία από τους ιούς. Η εταιρία αναγκάζεται τώρα να κυκλοφορήσει ”πρόγραμμα- γιατρό” για να θεραπεύσει τον προκάτοχό του. Ανησυχίες για νέο κύκλο επιθέσεων από ιούς.

Microsoft: Νέα προβλήματα σε ασφάλεια των Windows
Σε δύσκολη θέση φαίνεται ότι έχουν φέρει την Microsoft οι αδυναμίες του τεχνικού τμήματος να εκπονήσει ένα πρόγραμμα ασφάλειας λογισμικών ικανό να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες άμυνας από ιούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ειδικό λογισμικό που κατασκευάστηκε και παραχωρήθηκε πρόσφατα στην αγορά- προορισμένο να διορθώσει κάποιες από τις πλέον κραυγαλέες ατέλειες των Windows- παρουσίασε δικά του προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που θα ισχυροποιούσε την ανθεκτικότητα των διάσημων Windows παρουσίασε δυσλειτουργίες που ανάγκασαν την εταιρία να κυκλοφορήσει την Τετάρτη νέο ”μπάλωμα” του... προηγούμενου ”μπαλώματος”.

Αν και η κίνηση αυτή είναι ”ντροπιαστική” για την ίδια τη Microsoft, παραδέχονται οι τεχνικοί της συνεργάτες, δεν εκπλήσσονται που η αρχική δουλειά ήταν ατελής. ”Δεν μπορείς να καλύψεις όλα τα ενδεχόμενα”, λένε χαρακτηριστικά. ”Καλύπτεις μόνο όσα γνωρίζεις”.

Το όλο θέμα, παρατηρούν ειδικοί σε θέματα ασφαλείας λογισμικού, εκτός του ότι δείχνει την δυσκολία των μεγάλων εταιριών να ανταποκριθούν στις πολυπληθείς επιθέσεις ιών, ανοίγει πιθανότατα νέο κύκλο τέτοιων επιθέσεων στους προσωπικούς και επαγγελματικούς Η/Υ ανά τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v