Η Oracle επηρεάζει αρνητικά τη Wall (update)

Πτωτική είναι η τάση στη Wall Street, αφού στις διαθέσεις αποκόμισης κερδών λόγω της χθεσινής ανόδου, προστίθενται τα αποτελέσματα της Oracle που απογοήτευσαν τους αναλυτές, συντηρώντας ωστόσο την έντονη κινητικότητα των τελευταίων εβδομάδων γύρω από τον τεχνολογικό κλάδο. Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις και δείκτη κλίματος του Μίτσιγκαν.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς εμφανίζονται πωλητές και αποκόμιση κερδών μετά τη χθεσινή άνοδο, ενώ τα ”χλωμά” αποτελέσματα α΄ οικονομικού τριμήνου της Oracle διατηρούν το ενδιαφέρον γύρω από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Συγκεκριμένα η τεχνολογική εταιρία πριν το άνοιγμα, ανακοίνωσε κέρδη αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις της απογοήτευσαν τους αναλυτές, αρκετοί μάλιστα εκ των οποίων κάνουν λόγο για ένα από τα χειρότερα τρίμηνα της εταιρίας.

Στον αντίποδα, θετικά για τον κλάδο της τεχνολογίας θεωρούνται τα νέα από τη Microsoft η οποία ανακοίνωσε το διπλασιασμό του μερίσματός της (στα 16 από 8 δολ.) για το οικονομικό έτος 2004, έναντι αυτού που είχε διανείμει το 2003.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, τα στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις για το μήνα Αύγουστο ανακοινώθηκαν χειρότερα του αναμενομένου.

Aναλυτικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο κατά 0,6% υψηλότερα έναντι ανόδου κατά 1,3% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στο 1,3% από 1,4% που είχε δείξει η αρχική μέτρηση.

Επίσης ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο, λόγω της διαμόρφωσης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας σε υψηλότερα επίπεδα.

Εξάλλου, χαμηλότερα τόσο των εκτιμήσεων όσο και του προηγούμενου μήνα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το δείκτη οικονομικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Συγκεκριμένα, για τον Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε στις 88,2 μονάδες έναντι 89,3 μονάδων τον Ιούλιο και ενώ

οι αναλυτές περίμεναν άνοδο έως τις 90,4 μονάδες.

Στο -0,27% και τις 9.433 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,71% καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος κινείται γύρω στις 1.830 μονάδες. Στο -0,30% και τις 1.013 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v