ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% στις λιανικές πωλήσεις (update)

Μικρότερη του αναμενομένου ήταν η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, προβληματίζοντας έτσι την επενδυτική κοινότητα για τον δυναμισμό ανάκαμψης των καταναλωτικών δαπανών, που τροφοδοτούν το 70% της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας. Χαμηλότερα και ο δείκτης κλίματος του Μίτσιγκαν.

ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% στις λιανικές πωλήσεις (update)
Χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο στις ΗΠΑ.

Aναλυτικά, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο κατά 0,6% υψηλότερα, έναντι ανόδου κατά 1,3% τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στο 1,3%, από 1,4% που είχε δείξει η αρχική μέτρηση.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή μηνιαία άνοδο των πωλήσεων τον Αύγουστο.



Αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 1,5% αντίστοιχα.

Οι λιανικές πωλήσεις εκτός αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Αύγουστο από 0,8% τον Ιούλιο. Αναλυτές περίμεναν τη διαμόρφωσή τους κατά 0,8% υψηλότερα.

Τα στοιχεία θεωρούνται πολύ σημαντικά, καθώς οι δαπάνες των καταναλωτών τροφοδοτούν το 70% της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Επίσης, ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο, λόγω της διαμόρφωσης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας σε υψηλότερα επίπεδα.

Άλλωστε, κατώτερα των προβλέψεων ήταν τα στοιχεία από το δείκτη οικονομικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ο οποίος για το μήνα Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε στις 88,2 μονάδες, έναντι 89,3 μονάδων τον Αύγουστο και εκτιμήσεων των αναλυτών για άνοδο έως τις 90,4 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v