Η τεχνολογία ”τραβά κάτω” τη Wall

Οι αρνητικές τάσεις εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στη συνεδρίαση της Wall Street, καθώς- με αφορμή τα αποτελέσματα της Oracle- εμφανίζονται πιέσεις στους τεχνολογικούς τίτλους, ενώ οι επενδυτές αποθαρρύνθηκαν και λόγω των στοιχείων από λιανικές πωλήσεις και δείκτη Μίτσιγκαν. Στο ”κόκκινο” έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος εξακολουθούν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, επηρεασμένοι κυρίως από τις πιέσεις που καταγράφονται στον τεχνολογικό κλάδο με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου της Oracle και αφετέρου τα μακροοικονομικά νέα από λιανικές πωλήσεις και δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίτσιγκαν.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογική εταιρία Oracle, πριν το άνοιγμα, ανακοίνωσε κέρδη αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις της απογοήτευσαν τους αναλυτές, αρκετοί μάλιστα εκ των οποίων κάνουν λόγο για ένα από τα χειρότερα τρίμηνα της εταιρίας.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, τα στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις για το μήνα Αύγουστο ανακοινώθηκαν χειρότερα του αναμενομένου.

Aναλυτικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο κατά 0,6% υψηλότερα έναντι ανόδου κατά 1,3% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στο 1,3% από 1,4% που είχε δείξει η αρχική μέτρηση.

Επίσης ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο, λόγω της διαμόρφωσης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας σε υψηλότερα επίπεδα.

Εξάλλου, χαμηλότερα τόσο των εκτιμήσεων όσο και του προηγούμενου μήνα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το δείκτη οικονομικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Συγκεκριμένα, για τον Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε στις 88,2 μονάδες έναντι 89,3 μονάδων τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο έως τις 90,4 μονάδες.

Στο ”κόκκινο” ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρεασμένες και από την πτωτική τάση στη Wall Street.

Στο -0,10% και στις 4.237 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 1,65% κατέγραψε ο DAX, στο επίπεδο των 3.508 μονάδων. Στο –0,77% και ο CAC 40, υποχώρησε στις 3.322 μονάδες.

Στο -0,21% και τις 9.439 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,20% καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος κινείται γύρω στις 1.842 μονάδες. Στο -0,20% και τις 1.014 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v