Την παραίτηση Grasso ζητούν οι ”πελάτες” του ΝΥSE

Με την απομάκρυνση των κεφαλαίων τους από το NYSE, αν δεν παραιτηθεί ο Richard Grasso, απειλούν τα 3 μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ, μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στον επικεφαλής του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης για τις αμοιβές του.

Την παραίτηση Grasso ζητούν οι ”πελάτες” του ΝΥSE
Την παραίτηση του επικεφαλής του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE), Richard Grasso, αξιώνουν τα τρία μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία (pension funds) του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ, σηματοδωτώντας έτσι και τη μεγαλύτερη δημόσια κριτική που έχει ασκηθεί ποτέ στον κ. Grasso.

Οι κορυφαίοι ”πελάτες” του NYSE, μετά τα αδικαιολόγητα πακέτα αμοιβών που έχει λάβει ο κ. Grasso κατά τη διάρκεια της θητείας του, απειλούν πλέον το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ότι θα απομακρύνουν τα κεφάλαιά τους από αυτό, αν δεν αναλάβει τις ”ευθύνες” του επί του θέματος.

”Τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τη συμφωνία που έχετε με το NYSE στο θέμα των πακέτων πληρωμών σας, έχουν προκαλέσει σοκ στην επενδυτική κοινότητα. Θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες εκ μέρους σας για να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης”, ανέφερε η επιστολή των συνταξιοδοτικών ταμείων της Καλιφόρνια προς τον κ. Grasso.

Ας σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ταμεία αποτελούν τους μεγαλύτερους πελάτες του NYSE, καθώς διαθέτουν κεφάλαια αξίας 240 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v