Μίνι ράλι στη Wall με τη βοήθεια της Fed

Η απόφαση της Fed για διατήρηση των επιτοκίων στο 1% καθώς και τα σχολιά της για εμφάνιση ενδείξεων ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, οδήγησε την Wall Street σε ακόμη υψηλότερα κέρδη, με το Nasdaq να καταγράφει μίνι ράλι. Σημαντικά κέρδη στο κλείσιμο και για τις ευρωαγορές.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, ύστερα και από την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1% αλλά και τα σχόλια της για εμφάνιση ενδείξεων ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Fed διατήρησε τα επιτόκια στο 1%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του ’50. Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις δηλώσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, η οποίας επισήμανε πως παραμένει ως μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία το ενδεχόμενο του αποπληθωρισμού.

Εξάλλου, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό του Αυγούστου, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι του 0,2% του προηγουμένου μήνα, δεν έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής από τη Wall Street.

Παράλληλα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, έρευνα της Manpower απέδειξε ότι το ποσοστό των εταιριών που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις στο τέταρτο τρίμηνο, είναι μεγαλύτερο αυτών που σχεδιάζουν να περικόψουν εργατικές θέσεις.

Άνοδο περί το 5% κατέγραψε η Sun Microsystems, καθώς η εταιρία παρουσίασε νέα προϊόντα λογισμικού. Στο 3% ανήλθαν τα κέρδη της Cisco Systems και της Applied Materials, ενώ η Intel ενισχύθηκε κατά 2%.

Κέρδη κοντά στο 3% κατέγραψαν οι μετοχές της International Paper, καθώς η Merrill Lynch συμπεριέλαβε τη μετοχή της εταιρίας στην Focus 1 λίστα της.

Υψηλή άνοδο της τάξης του 26% κατέγραψαν οι μετοχές της Titan ύστερα από την ανακοίνωσε εξαγοράς της από την Lockheed Martin έναντι του ποσού των 2,4 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, οι μετοχές της τελευταίας υποχώρησαν κατά 2%.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,89% στις 4299,0 μονάδες, ενώ περί το 1,38% ενισχύθηκε ο DAX 30 στις 3564,75 μονάδες. Ο CAC 40 κέρδισε 1,44% στις 3386,41 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,25% στις 9567,34 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε κατά 2,25% στις 1887,26 μονάδες. Ο S&P σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,43% στις 1029,32 μονάδες.

Η Εθνική σημείωσε κέρδη 0,25% στα 3,95 δολάρια, ενώ κατά 1,25% υποχώρησε ο ΟΤΕ στα 5,53 δολάρια. Η παρέμεινε στα 19,29 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v