Συσσώρευση εν όψει Fed στη Wall

Παρά τα -κυρίως- θετικά macro στοιχεία και τις αναβαθμίσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, η αμερικανική αγορά επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, περιοριζόμενη σε κινήσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα. Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές αγορές διατήρησαν το θετικό πρόσημο.

Νευρικό κλίμα επικρατεί στην αμερικανική αγορά η οποία κινείται κατά κύριο λόγο σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές αποφασίζουν να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, ”αγνοώντας” τα θετικά macro και τις αναβαθμίσεις τεχνολογικών εταιριών. Θετικά έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Αναλυτής της MKM Partners σχολιάζει πως επικρατεί σχετικά περιορισμένη δραστηριότητα στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς δεν συνεχίστηκε η θετική πορεία της Παρασκευής, ενώ η άνοδος του χρυσού και η υποχώρηση του δολαρίου, δεν λειτουργούν ευνοϊκά για τις αγορές.

Ειδικότερα, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών παρέμεινε αμετάβλητο στα 138,7 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο, καθώς τα στοιχεία του α΄ τριμήνου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω στα 138,7 δισ. δολάρια από τα 136,1 δισ. που είχε δείξει η αρχική μέτρηση.

Εξάλλου, ο δείκτης μεταποίησης Empire State Manufacturing σημείωσε υψηλή άνοδο στις 18,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 10 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 15.

Παράλληλα, τα αποθέματα επιχειρήσεων υποχώρησαν κατά 0,1% τον Ιούλιο, έναντι των εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,1%. Η βιομηχανική παραγωγή του Αυγούστου παρουσίασε άνοδο 0,1%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

Σε buy από neutral αναβάθμισε η UBS την IBM, σχολιάζοντας ότι τα κέρδη της εταιρίας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται. Η μετοχή της IBM καταγράφει άνοδο 1%.

Κατά 2% ενισχύονται και οι μετοχές της Applied Materials, καθώς η Merrill Lynch αναβάθμισε την εταιρία σε buy από neutral, αυξάνοντας παράλληλα και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2004.

Ωστόσο, μετοχές άλλων εταιριών του κλάδου, όπως η Intel και η Sun Microsystems ακολουθούν πτωτική πορεία καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν προηγούμενα κέρδη.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του κλάδου λιανικής, με την Home Depot να ενισχύεται περί το 2,6% και την Lowe’s να σημειώνει άνοδο 2,7%.

Περί το 0,17% υποχωρεί ο Dow Jones στις 9455,61 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,13% στις 1852,64 μονάδες. Ο S&P καταγράφει πτώση 0,32% στις 1015,33 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,55% στις 4260,9 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,48% στις 3338,36 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 3518,26 μονάδες με κέρδη 0,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v