Επιφυλακτική λόγω macro η Wall στην έναρξη

Επιφυλακτικές διαθέσεις εμφανίζει στην έναρξη της συνεδρίασης η αμερικανική αγορά εν μέσω σειράς μακροοικονομικών ειδήσεων, αλλά και κινητικότητας στον τεχνολογικό κλάδο (αναβάθμιση της Applied Materials, υποβάθμιση της Motorola).

Επιφυλακτικά κινείται η αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση μπαράζ μακροοικονομικών ειδήσεων, αλλά και της κινητικότητας στον τεχνολογικό κλάδο (αναβάθμιση για Applied Materials, υποβάθμιση της Motorola).

Ειδικότερα, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών παρέμεινε αμετάβλητο στα 138,7 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο, καθώς τα στοιχεία του α΄ τριμήνου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω στα 138,7 δισ. δολάρια από τα 136,1 δισ. που είχε δείξει η αρχική μέτρηση.

Εξάλλου, ο δείκτης μεταποίησης Empire State Manufacturing σημείωσε υψηλή άνοδο στις 18,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 10 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 15.

Παράλληλα, τα αποθέματα επιχειρήσεων υποχώρησαν κατά 0,1% τον Ιούλιο, έναντι των εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,1%. Η βιομηχανική παραγωγή του Αυγούστου παρουσίασε άνοδο 0,1%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η μετοχή της Chrysler, της αμερικανικής θυγατρικής της αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler, καθώς ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων της (United Auto Workers).

Παράλληλα, ανοδική πορεία ακολουθεί ήδη η Applied Materials, καθώς η Merrill Lynch αναβάθμισε την μετοχή της σε buy από hold, ενώ αναθεώρησε θετικά τις εκτιμήσεις της για τα αποτέλεσματα του 2004 της εταιρίας επεξεργαστών.

Αντίθετα, πτωτικά κινείται η Motorola, καθώς η Soundview υποβάθμισε την μετοχή της σε neutral από outperform.

O δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,13% στις 9484,95 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,37% στις 1861,81 μονάδες. Ο δείκτης S&P σημειώνει άνοδο 0,11% στις 1019,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v