Merrill Lynch: ”Δίκαια αποτιμημένες” οι μετοχές

Δίκαια αποτιμημένες θεωρούν τις μετοχές και υπερτιμημένα τα ομόλογα 307 κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση της Merrill Lynch. Οι ίδιοι προέβλεψαν ότι η επόμενη κίνηση της Fed θα είναι να αυξήσει τα επιτόκια παρά να τα μειώσει.

Merrill Lynch: ”Δίκαια αποτιμημένες” οι μετοχές
”Δίκαια αποτιμημένες” θεωρούν οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές ανά τον κόσμο τις μετοχές και υπερτιμημένα τα ομόλογα, αναφέρει η μηνιαία έκθεση της Merrill Lynch, στην οποία αποτυπώνονται οι απόψεις των fund managers.



Ως εκ τούτου, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στην εμπιστοσύνη τους απέναντι στα χρηματιστήρια, από ότι τον Αύγουστο.

Στην έκθεση της Merrill Lynch, επισημαίνεται ότι 307 κορυφαίοι θεσμικοί επενδυτές ανά τον κόσμο, δήλωσαν ότι έχουν πάψει πλέον να ανησυχούν τόσο πολύ για το αν το ράλι που σημείωσαν οι περισσότερες αγορές από τον Μάρτιο θα είναι τελικώς συγκυριακό. Οι ίδιοι θεωρούν ότι οι αγορές έχουν ήδη εισέλθει σε τροχιά σταδιακής ανάκαμψης.

Οι ερωτηθέντες εκτιμούν επίσης, ότι σημαντικότερο ρόλο πλέον στην πορεία της κερδοφορίας των επιχειρήσεων παίζουν οι πωλήσεις τους παρά ο αντίκτυπος από τα προγράμματα περικοπής κόστους.

”Επιστρέψαμε στον κόσμο εκείνο, όπου οι επενδυτές θέλουν τις εταιρίες να ”κυνηγούν” ρυθμούς ανάπτυξης κι όχι μετρητά” υπογραμμίζει η έκθεση της Merrill Lynch.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, τo 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει δυναμικά κι όχι οριακά (όπως είχε δείξει η προηγούμενη έρευνα), μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Το 83% των συμμετεχόντων στην έρευνα εμφανίστηκε παράλληλα βέβαιο, για την αύξηση των εταιρικών κερδών (για το ίδιο διάστημα), κάνοντας λόγο για διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης τους κατά 10,6% από 9% τον προηγούμενο μήνα.

Εντός των 12 επόμενων μηνών, η πλειονότητα των διαχειριστών θεωρεί ότι θα αναζωπυρωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Το 75% των ερωτηθέντων προέβλεψε επίσης ότι η επόμενη κίνηση της Fed θα είναι να αυξήσει τα επιτόκια παρά να τα μειώσει.

Σε ότι αφορά στην Κίνα, οι ίδιοι πρόσθεσαν επίσης ότι θεωρούν της οικονομίας της χώρας σαν πηγή ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία παρά σαν κίνδυνο για ύπαρξη αποπληθωρισμού.

Μαρία Πεκτέση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v